Vergunningsvrije uitbouw, rijtjeshuis Lunetten.

De bewoners van een rijtjeshuis (type 10A) in de wijk Lunetten te Utrecht hebben meer ruimte nodig o.a door het beoefenen van een vrij beroep aan huis. De ruimte gecreëerd door een vergunningsvrije aanbouw, gecombineerd met de bestaande schuur zal het verschil gaan maken.

Een uitbreiding van 3m naar achteren met een transparante achtergevel en een royale lichtstraat creeren een betere verbinding met de tuin, en meer licht en charme in huis. De wanden, de vloer en het dak van het nieuwe gedeelte zijn beter geïsoleerd.
De nieuwe wanden zijn twee keer zo goed geïsoleerd, maar hebben dezelfde dikte als de bestaande wanden! Hoe dat kan?  

Door de toepassing van het houtskeletbouwsysteem  is vrijwel de hele dikte van de wand geïsoleerd. Dit in tegenstelling tot de traditionele bouw zoals baksteen en kalkzandsteen waar de steendikte van ongeveer 20cm niet bijdraagt  aan de isolatiewaarde.

In een super korte tijd van drie weken zijn het ontwerp, voorontwerp en definitieve ontwerp gereed. Vandaag zijn de tekeningen en de technische omschrijving de deur uitgegaan naar de aannemers voor een offerte. 
In de uitgebreide tekeningen leg ik de wensen van de bewoners vast om een soepel verloop van de verbouwing te garanderen. Uiteraard zal NarrativA ArchitecteN ook voor de begeleiding zorgen om te helpen het gewenste niveau ook werkelijk te bereiken.

Deze verbouwing valt onder het verlaagde  BTW tarief voor het uurloon van het bouwbedrijf en de architect. Het verschil tussen de 21% en de 6% BTW scheelt ongeveer 10% van de bouwkosten.

Onder staat de schets van de bestaande situatie en de nieuwe situatie . Foto's van het verbouwingstraject volgen op onze facebook pagina.

(laatste update 06-2013)