Verbouwen of slopen?

Dat was de vraag die de Utrechtse opdrachtgevers bij ons neer legden.

Bijna alle kinderen waren het huis uit en de woning was nu te groot, erg vochtig en had een gigantische energiepost. De verbouwing en na-isolatie van ruim vijftien jaar geleden hadden geen aangenaam binnenklimaat opgeleverd.

Na een bezoek aan het bestaande huis van ruim 1200m3 van eind jaren 60 waren wij er van overtuigd dat een grondige verbouwing geen meerwaarde zou bieden.

Soms is het beter om met een ‘Tabula Rasa’ (onbeschreven blad) te beginnen. De kavel is groot genoeg en ligt op een mooie, gewilde locatie die veel mogelijkheden biedt.

Een van de uitgangspunten van het nieuwe ontwerp is het hergebruik van de bestaande fundering / kelder. Verder wordt uitgegaan van een duurzaam en energiezuinig ontwerp in houtskeletbouw welke onderhoudsarm zal zijn.

(laatste update 01-10-2012