Ecologische Villa Bosch en Duin

 

‘Er was veel om rekening mee te houden: de regels van de gemeente over de maximum grootte, de voorkeur van de buren voor een maximum hoogte, en de wensen van de welstandscommissie.

Wij zelf wilden natuurlijk ook wat: een huis van hout, een kelder met daglicht onder het hele volume, hoge plafonds en vooral niet te veel tierelantijnen. Verder hebben wij de architect de vrijheid gegeven.

Shai heeft de puzzel heel goed opgelost. Hij heeft echt goed geluisterd naar wat we wilden.

We houden niet van heel modern, maar het moest ook niet tuttig of donker worden. Hij bracht ook eigen ideeën in die heel goed uitpakten, zoals het koppelen van een verlaagde keuken aan de woonkamer, waardoor je die keuken wel ziet, maar niet direct op het aanrecht kijkt. We zijn bijzonder tevreden met het resultaat.’ Lenneke van der Schoot

(uit de recensie op de BNA website: www.architecten.nl)