[threecol_one][unordered_list style=””]

[/unordered_list]

[/threecol_one]

[threecol_two_last]

Het mes snijdt aan twee kanten

Duurzaamheid betekent voor ons dat het mes aan twee kanten snijdt: wat goed is voor jou als mens is ook goed voor het milieu, en andersom. Jij bent van oorsprong met de aarde verbonden, de natuur zit in je systeem, in je genen. Het komt bijvoorbeeld niet vaak voor dat iemand allergisch is voor hout of natuurlijk isolatiemateriaal. Door een woonplek te creëren met vooral natuurlijke materialen, belast je niet alleen de aarde minder, maar ook jezelf. Je woont in een huis waar geen chemische stoffen in zijn verwerkt of vrijkomen, waar je optimaal profiteert van zonlicht, een warm gevoel en een gezond binnenklimaat. Dat komt je gezondheid en welbevinden ten goede. Een huis dat is gebouwd van hout draagt bij aan het verlagen van de CO2 afdruk. Goede isolatie betekent minder grondstofverbruik. Dat maakt dat de aarde langer meegaat en er genoeg grondstoffen zullen zijn voor onze kinderen en kleinkinderen.

Vergeten kennis

Kijk naar de geschiedenis: vroeger was er geen airco, geen centrale verwarming. Duizenden jaren geleden hadden de mensen al duurzame ideeën. Ze speelden in op de seizoenen, isoleerden hun woningen en maakten gebruik van de zon, de wind, nachtventilatie en thermische massa. NarrativA integreert die kennis van de architecten van vroeger, die door de modernisering veelal is vergeten.

Door onze specialisatie in ecologisch biobased bouwen, hebben we ons eindeloos verdiept in de kleinste details van verschillende hout toepassingen, gezonde isolatiematerialen, en ecologische principes. We zorgen voor een goed binnenklimaat, werken met demontabele, herbruikbare, eenvoudig te recyclen of biologisch afbreekbare materialen. We gebruiken zoveel mogelijk vernieuwbare grondstoffen voor de constructie, afwerking en isolatie. En we zorgen voor een minimum energiegebruik tijdens het produceren van de materialen en het bouwproces.

Bomen worden gebruikt als CO2 opslag. Gecertificeerde bossen zoals FSC & PEFC zorgen voor de continuïteit van productie voor de toekomstige generaties. Hout is niet alleen een duurzaam product, maar tevens een zeer warm en flexibel bouwmateriaal en daarom uitermate geschikt voor de architectuur. Onze ontwerpen stralen rust en warmte uit, creëren een uitstekend leefklimaat en zijn goed voor het milieu.

Duurzame relaties

Wij geloven in een nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers. NarrativA is gespecialiseerd in de begeleiding van particulieren gedurende het hele bouwproces, vanaf de eerste ideeën tot de oplevering.

Bij ons krijg je een duidelijk, eerlijk en realistisch beeld van dit traject, waaronder de kosten, tijdschema’s en meerdere mogelijkheden (zoals een passiefhuis, energieplus/energieneutraal of energiezuinig bouwen).

Gratis artikel

Download hier het gratis artikel ‘Wat komt er kijken bij het bouwen van een Eco-huis?’

[/threecol_two_last]