Ben je een aannemer, ontwerper of ontwikkelaar op zoek naar een goed bouwsysteem? Ontdek in één dag wat prefab biobased houtskeletbouw voor jouw volgende project kan betekenen! Op donderdag 20 juni vertelt NarrativA architecten in samenwerking met De Mar Houtskeletbouw alle ins & outs van deze geweldige bouwmethode.

WAAROM PREFAB?

Houtskeletbouw vloer-, wand- en dak-elementen worden kant-en-klaar uit de fabriek geleverd. Hierbij is het zelfs mogelijk om kozijnen, installaties en binnen-/buitenafwerking al te integreren. Het bouwen met prefab elementen zorgt voor een snel, nauwkeurig en kwalitatief bouwproces. Knelpunten worden vooraf opgelost aan de tekentafel in plaats van op de bouw. Dat zorgt voor een gesmeerd proces, sluitende begroting en minder faalkosten.

WAAROM BIOBASED?

Biobased bouwen kent veel voordelen voor mens, gebouw en milieu. Een gezond binnenklimaat zorgt voor gezondere bewoners en andere gebouwgebruikers. Hernieuwbare grondstoffen, CO2 opslag, dampopen constructies, lange faseverschuiving, capillaire werking, weinig VOC’s, voorspelbaar brandgedrag, de voordelen van natuurlijke materialen zijn legio.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Deze masterclass is bedoeld voor aannemers, ontwerpers of ontwikkelaars die zich willen verdiepen in prefab biobased houtskeletbouw systemen, in theorie en praktijk.

“In theorie, zijn theorie en praktijk hetzelfde. In de praktijk zijn ze dat niet.”
– Albert Einstein –

In de afgelopen jaren zijn er veel innovaties geweest op het gebied van prefab houtskeletbouw en energie-efficiëntie voor de bouw van houten gebouwen. Als ontwerper of ontwikkelaar moet je met veel van deze aspecten rekening houden tijdens de initiatief- en ontwerpfase, zodat het gebouw niet twee keer uitgedacht moet worden. Ook voor de aannemer bieden deze innovaties veel nieuwe kansen.

Tijdens de masterclass leer je hoe projecten uitgevoerd worden in een beproefd prefab bouwststeem. Wij vertellen wat biobased architectuur is, welke materialen er beschikbaar zijn en hoe je een gezond gebouw kunt maken.

De prefab biobased houtskeletbouw oplossing van De Mar wordt gepresenteerd. Na de masterclass weet je welke afwerkniveaus er af-fabriek mogelijk zijn en wat de meerwaarde is van een toeleverancier in het bouwteam. Aan de hand van verschillende bouwkundige details, leer je waar je op moet letten tijdens het ontwerptraject en de uitvoering.

We vertellen je welke zekerheden prefab biobased houtskeletbouw met zich mee neemt en geven je een kostenindicatie voor verschillende oplossingen.

WIE ZIJN WIJ?

De Mar is sinds 1993 een toeleverancier van houtskeletbouw (prefab HSB) in de nieuwbouw woningmarkt van Nederland. Veel aannemers, bouwontwikkelaars, architecten en andere voorschrijvende partijen weten De Mar te vinden. Hun meedenkend vermogen, goede prijs-kwaliteit verhouding en doordachte producten staan synoniem aan een hoog woon-, en werkcomfort.

NarrativA architecten is een Nederlands architectenbureau, gespecialiseerd in ecologische en biobased projecten. Als koploper met meer dan 20 jaar theoretische ontwerpkennis en praktische uitvoeringservaring deelt NarrativA haar kunde om de bouwtransitie naar een betere toekomst te versnellen.

PRAKTISCHE CURSUSINFORMATIE:

De masterclass vindt plaats op donderdag 20 juni 2024 in Houten. Het evenement begint ’s ochtends om 9:00 uur en eindigt om 16:30 uur. Na de cursus is er een informele borrel om te netwerken en te borrelen tot 17:00 uur.

De training vindt plaats bij NarrativA architecten, Kokermolen 6, Offices XL in Houten. Het kantoorgebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Er zijn voldoende parkeerplaatsen naast het kantoor waar je vrij mag parkeren.

De investeringskosten voor deze volledige dag bedragen € 365,- incl. boekingskosten en btw. Dit aanbod is inclusief lunch, koffie, thee en uiteraard de borrel. Deze masterclass is voor maximaal 28 personen. Houd er rekening mee dat je inschrijving pas gegarandeerd is na het voltooien van de registratie en betaling. Via onderstaand formulier kun je tickets aanschaffen voor deze masterclass. De eerste vijf bestellingen kunnen gebruik maken van een vroegboekkorting van €100,- dus bestel je ticket snel!
We ontmoeten je graag op 20 juni.

Datum en tijd:
Donderdag 20 juni 2024 09:00 – 17:00

Locatie:
NarrativA architecten
Kokermolen 6, 3994 DH Houten
Open in Google Maps

Vragen:
Voor vragen kun je contact opnemen met mail@narrativa.nl

Nieuwsbrief:
Na inschrijving ontvang je maandelijks een mail van NarrativA architecten met updates over onze lopende projecten, trainingen en interessante ontwikkelingen rondom biobased bouwen. Als je de e-mails niet meer wilt ontvangen kan je makkelijk uitschrijven via de link onderaan de mail.