Dakopbouw Utrecht-Lunetten

Verrassende meerwaarde

We hadden ons als doel gesteld in 2017 te beslissen of we zouden gaan verbouwen of verhuizen. Gezien de stijgende huizenprijzen besloten we te gaan verbouwen. Maar als die beslissing eenmaal is genomen, waar start je dan?

We wilden een architect die ervaring had met een soortgelijk huis als de onze. Dus hebben we op internet gezocht op ‘Dakopbouw Lunetten’, zo kwamen we bij NarrativA. We zijn nog maar in de beginfase, de bouwvergunning is goedgekeurd, maar de bouw zelf moet nog beginnen. Niettemin zijn we nu al meer dan tevreden over de samenwerking met Shai. Naast dat hij een zeer aimabel mens is, waarmee het prettig communiceren is, is het duidelijk dat hij verstand van zaken heeft en weet waar hij mee bezig is. Shai is servicegericht, vriendelijk, professioneel. Hij denkt mee zonder te pushen en bedenkt een plan naar aanleiding van jouw wensen. Ook is hij onvermoeibaar in het uitleggen van allerlei zaken waar wij als leek niets van weten.

In het aanvragen van de bouwvergunning bij de gemeente heeft Shai ons goed uitgelegd wat wel en niet kon. Uit zijn ervaring met soortgelijke verbouwingen in deze wijk, wist hij precies op welke punten de gemeente zou gaan dwarsliggen. Die hebben we dus direct geschrapt. Ook heeft hij ons geholpen om de kosten zo laag mogelijk te houden, waardoor we o.a. ook minder leges betalen aan de gemeente.

Al in de beginfase liepen we tegen een probleem aan. Bepaalde gegevens die de constructeur nodig heeft over ons huis, zijn onvindbaar. We hebben ze zelfs niet in de archieven van de Gemeente Utrecht gevonden. Shai raadde aan om de informatie op een andere manier boven water te krijgen, door contact te leggen met bewoners van soortgelijke huizen in de buurt. We hebben bij een aantal mensen die ook een dakopbouw hebben een briefje in de bus gedaan. Het grappige is dat mensen reageerden en meedachten, zelfs met bouwtekeningen kwamen. We hadden er uiteindelijk praktisch niet veel aan, maar we hebben wel leuke contacten gemaakt. Een verrassende meerwaarde van deze verbouwing!

Door de 3D tekeningen die Shai heeft gemaakt, krijg je een beter beeld van hoe het gaat worden. Dat is leuk en verhelderend. We hopen dat dat beeld uitkomt en onze kinderen straks een heerlijke plek voor zichzelf hebben, en wij meer bergruimte. Eerst moeten we nog een tijdje gaan kamperen in ons eigen huis, tijdens de verbouwing. Daar zien we een beetje tegenop. Maar onze ervaring met NarrativA tot nu toe maakt dat we veel vertrouwen hebben in het proces dat voor ons ligt.

Jakob – Utrecht Lunetten