Over

Ir. Shai van Vlijmen

architect / oprichter NarrativA

Het boeiende van architect zijn, vind ik de combinatie van creativiteit, techniek en mensenkennis. Ik werk graag met mensen die enthousiast zijn over de mogelijkheden van ecologisch biobased bouwen, die betrokken zijn en open staan voor vernieuwende ideeën. Een droomhuis bouw je samen, je vertaalt je fantasieën/jouw verhaal naar de echte wereld, zodat er een plek ontstaat waar je daadwerkelijk kunt wonen en je helemaal jezelf kunt zijn. Een huis waarin je boeken en andere spullen waar je van houdt een plekje vinden, een huis met zonlicht en warmte om samen te zijn met je geliefde, je kinderen, familie en vrienden, een huis met koelere plekken en helder licht, waar je kunt werken of studeren, een huis waar je oud wilt worden en gelukkig. Niets is mooier dan het creëren van die plekken, op maat gemaakt voor jou.

 

Van Israël naar TU Delft

Met de wens om uitvinder te worden, startte ik een studie Natuurkunde in Israël. Na het behalen van mijn Bachelor diploma ben ik overgestapt naar Bouwkunde – het eindeloos meten van dingen die onzichtbaar waren, paste me niet. Na 4 jaar studie in Israël ben ik in Nederland naar de TU Delft gegaan voor een Master Architectuur. Na mijn afstuderen heb ik bij architectenbureaus en een systeembouwer gewerkt. Daar leerde ik alles over contacten met gemeentes en over contracten met leveranciers en aannemers, maar ik kon er mijn ei niet in kwijt. Al tijdens mijn studie had ik een voorliefde voor ecologisch biobased bouwen en in 2008 besloot ik mijn eigen architectenbureau te beginnen.

 

NarrativA architecten

Sindsdien verdiep ik mij in alle mogelijkheden van ecologisch biobased bouwen, zowel in theorie als in de praktijk. Ik zoek en ontwikkel eigen systemen en innovatieve concepten en ik vertaal uiteraard de dromen van opdrachtgevers naar nieuwbouw of bestaande bouw. Wij passen vaak een dampopen constructie toe. Deze opbouw bestaat al meer dan 30 jaar, maar is helaas nog steeds voor velen onbekend.

Klant is koning

Wil jij in een gezond en comfortabel huis wonen, maar weet je niet waar of hoe je dat kunt verwezenlijken? Heb je veel wensen, ideeën, dromen en lukt het je niet om die bij elkaar te brengen? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw nieuwe huis en wil je samen met ons je ideeën vormgeven? Ik begeleid je graag door het hele proces. Met zoveel ervaring en expertise in deze tak van architectuur, heb ik alle antwoorden op je vragen. En zo niet, dan vind ik ze wel. Samen gaan we op zoek naar jouw ‘verhaal’. Ik vertaal jouw dromen, wensen, ideeën naar daadwerkelijke plannen, realistische schema’s en duidelijke ontwerpen.

 

Virtueel en daadwerkelijk bouwen

Het eindproduct is een door en door uitgedacht ontwerp, uitgewerkt in 3D BIM-model (BIM = Building Information Model). Het feit dat jouw huis al virtueel is gebouwd zorgt voor minder onaangename verrassingen gedurende het bouwproces. Een helder beeld van de woning zorgt voor minder faalkosten, een betere werkvoorbereiding door de aannemer en een exactere calculatie en heeft daardoor ook financiële voordelen. Met passie, betrokkenheid en warmte voor jouw dromen begeleid ik het gehele bouwproces, van het aanvragen van de vergunningen tot het begeleiden van de aannemer, zodat alle details van jouw verhaal werkelijkheid worden.

Word jij mijn nieuwe opdrachtgever?

Bel me voor het maken van een afspraak: 030-7521788. Of vul het contactformulier in.
Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie/thee en een goed gesprek over jouw ideale woon- of werkplek!