De omgevingsvergunning voor de dakopbouw in Lunetten (type H) is verleend! Omdat deze dakopbouw afwijkt van het bestemmingsplan heeft het lang geduurd om de gemeente Utrecht te overtuigen om de vergunning te verlenen. Andere Lunettenaren / bewoners van hetzelfde type woning zullen ons precedent kunnen gebruiken om sneller resultaat te boeken.

Bestaande situatie – achtergevel

Nieuwe situatie – achtergevel

Nieuwe situatie – voorgevel

Wij willen de bewoners van de Simplonbaan bedanken voor hun eerdere precedent met een dakkapel tot aan de nok aan de voorgevel (zie foto). Zonder jullie precedent zou het waarschijnlijk niet mogelijk zijn geweest.

precedent: dakkapel tot aan de nok – Simplonbaan, Lunetten

Met onze grondige zonstudie (zie onder) hebben wij de situatie overlegt met de inspecteur omgevingsvergunningen, de stedenbouwkundige afdeling en met de welstandscommissie.

De aannemerselectie is bijna rond, nog een korte voorbereiding en de bouw mag beginnen. Deze verbouwing zal opgeleverd worden voor het eind van het jaar en zal onder de regeling van het verlaagde BTW tarief vallen (6% i.p.v. 21% voor het uurloon aannemer en architect). Dat zal een besparing van meer dan 10% op de totale bouwkosten opleveren.