Jouw partner in biobased bouwen

NarrativA PRO

Ben jij op zoek naar een samenwerkingspartner voor biobased architectuur? Bij NarrativA hebben wij jaren ervaring met het ontwerpen, uitwerken en begeleiden van ecologische en biobased projecten. Wij werken met beproefde ecologische en biobased materialen en systemen. Bij het bouwen en verbouwen van tientallen nieuwe en bestaande woningen hebben wij ook de bouwbegeleiding of directievoering gedaan. Hierdoor hebben wij ook veel kennis van de uitvoering en is de afstand tussen theorie en praktijk kleiner en het resultaat beter!

“In de laatste jaren is voor een groot deel van de bouwwereld duidelijk geworden dat biobased bouwen de betere manier van bouwen is.”

Met NarrativA PRO maken wij de stap naar biobased bouwen toegankelijk voor iedere bouwprofessional. Biobased bouwen kent namelijk vele voordelen. Samen creëren wij een aantoonbaar gezondere werkomgeving voor de bouwers en een gezonder binnenklimaat voor de bewoners of gebruikers van het gebouw. Deze manier van bouwen is één van de betere strategieën naar een volledig circulaire toekomst. De toenemende mogelijkheden in prefabricage verhogen de bouwsnelheid en verlagen de faalkosten. Natuurlijke materialen gebruiken heeft een positieve bijdrage aan het verlagen van CO2 in de atmosfeer en door lichtere bouwdelen te gebruiken is het mogelijk om stikstofarm te bouwen.

De vraag naar kennis en kunde over biobased bouwen neemt toe en daarom willen wij onze jarenlange ervaring breder delen en toegankelijk maken. Zo willen wij bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een echte duurzame en circulaire toekomst en dat op een veilige en kwalitatieve manier.

“Op zoek naar een specialist in biobased bouwen, die jou kan helpen van ontwerp tot en met realisatie? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag mee!”

Veel ecologische bouwmaterialen

Wat biedt NarrativA PRO?

NarrativA PRO biedt een uitgebreide reeks diensten en expertise op het gebied van biobased bouwen en ecologische architectuur. Onze passie voor milieuvriendelijk ontwerpen en ons streven naar een duurzame gebouwde omgeving vormen de kern van alles wat we doen. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze planeet en toekomstige generaties.

Wat kan onze rol zijn?

  • Meedoen aan aanbestedingen als biobased architect of als biobased adviseur voor andere architectenbureaus.
  • Begeleiding bij het maken van verduurzamings- en renovatieplannen voor bestaande gebouwen.
  • Als samenwerkingspartner voor biobased architectuur, bieden wij begeleiding bij het maken van biobased ontwerpen voor aanbestedingen en prijsvragen.
  • Advies over biobased houtbouw materialen en detaillering. Voor ontwerpers, aannemers, leveranciers en producenten van houtbouw prefab oplossingen.
  • Wij helpen jouw ontwerp beter bij natuur en mens aan te laten sluiten, zodat jouw ontwerp duurzaam, natuurinclusief, gezond en toekomstbestendig is. Biophylische principes zoals zongericht ontwerpen en dampopen detailleren brengen elk project naar een hoger niveau.
  • Kennisinbreng omtrent alle bouwtechnische, bouwfysische en installatietechnische ontwerpaspecten welke onlosmakelijk verbonden zijn met ecologisch bouwen. Wij kunnen als adviseur betrokken zijn bij een project. Wil jouw organisatie deze kennis helemaal eigen maken? Dan kunnen wij deze kennis ook overdragen door middel van een masterclass training.
  • Flexibiliteit en meedenken zit in het DNA van NarrativA. Heb je een vraagstuk waarvan jij niet weet of wij daarin iets kunnen betekenen? Vragen mag altijd. Misschien is het iets voor iemand binnen ons uitgebreide netwerk.

Kwaliteit voor elk bouwproject

Wij zijn gedreven in het ontwerpen en realiseren van biobased gebouwen. Of het nu gaat om een bezoekerscentrum, een kantoorruimte, een school, een kinderdagverblijf, een appartementsgebouw of zelfs een distributiecentrum, wij hebben de kennis, het juiste netwerk en de ervaring om elk project tot leven te brengen. Vanaf het allereerste concept tot aan de uiteindelijke oplevering begeleiden wij het volledige proces, inclusief het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

NarrativA PRO is de samenwerkingspartner die begeleiding biedt bij het maken van verduurzamings- en renovatieplannen voor bestaande gebouwen. Of het nu gaat om kantoren, woningen of appartementengebouwen, wij kunnen opmaat gemaakte plannen ontwikkelen om deze gebouwen op biobased wijze comfortabeler, milieuvriendelijker en energiezuiniger te maken. Met integraal ontwerpen wordt het beste resultaat voor jouw project behaald. Door de verschillende facetten van bouwen slim combineren wordt hoog niveau van synergie bereikt.

Grote biobased constructie van houten spanten
Biobased Passiefhuis, Haarlem – NarrativA architecten

Ondersteuning bij ambitieuze biobased bouwplannen

Als teamspeler willen wij samen de route bepalen. Bouwen is investeren in de wereld van morgen, wij kijken naar waar je dan zou willen staan. Door elkaar uit te dagen en te inspireren blijven wij samen door ontwikkelen. Niet denken dat we nu al de wijsheid in pacht hebben, het kan altijd schoner en groener. Deze gedeelde waardes worden ook door onze partners onderschreven en bieden een ijzersterk fundament voor elke samenwerking.

“Uitgebreide kennis over natuurlijke bouwmaterialen, bouwtechnieken en bouwfysica is van cruciaal belang wanneer je aan de slag gaat met biobased bouwen.”

Of je nu hulp nodig hebt bij het ontwerp, advies zoekt over houtbouw, materialen of details, wij staan paraat om jou te begeleiden en te adviseren. Onze brede kennis en ervaring over biobased bouwen komt goed van pas in bouwteams die deelnemen aan aanbestedingen voor projecten met hoge ambities. Wij werken samen met andere architecten- en adviesbureaus om deze ambitieuze doelen te realiseren. Met het delen van onze kennis, ervaring en praktijkvoorbeelden kunnen wij jouw bouwplannen naar een hoger niveau brengen.

Houtconstructie van het Natuurobservatorium Bunschoten
Natuurobservatorium Eemlandhoeve, Bunschoten – NarrativA architecten
NarrativA geeft trainingen over biobased bouwen

Kennisdelen

Daarnaast delen we graag onze kennis met anderen door middel van lezingen en trainingen. Of je nu een professional in de branche bent, of een onderwijsinstelling op zoek naar gastdocenten, of een bedrijf die de stap naar biobased bouwen wil maken, onze trainingen bieden waardevolle inzichten en kunnen bijdragen aan de professionele ontwikkeling van jou en jouw medewerkers.

Voor bedrijven bieden we ook maatwerktrainingen op locatie aan. Deze trainingen kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en planningen. Zo kun je in één klap heel je team bijscholen over biobased bouwen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze eigen tweedaagse cursus “Biobased in de praktijk” bieden wij aan via het platform van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus, de BNA. Kijk op de website van de BNA Academie voor de actuele cursusdata. Een interessant bijkomend voordeel voor architecten: bij deze cursus zijn 12 PBO-uren te verdienen en is vanaf 2024 ook geaccrediteerd als BEP-module (beroepservaringsperiode voor startende architecten).

Netwerk en partners

Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Kennis- en innovatiecentrum

Stichting Agrodome is een ideële organisatie die zich inzet voor meer natuurlijke grondstoffen in de bouw die geschikt zijn voor recycling. Goed voor het milieu en gezond om in te wonen.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Voor een omgeving om in te leven

Wij zijn Aveco de Bondt. Een onafhankelijk bureau dat ontwerpt, onderzoekt en adviseert. Ons doel? Een positieve impact creëren op ieders leefomgeving. Haak je aan?
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Schakelen tussen de A-merken

Awood levert, geeft advies over, en monteert luxe buitenparket & gevelparket, voor architecten en aannemers. Uit eigen productie en met een beperkte selectie internationale A-merken.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Constructief advies en BIM specialist

B2CO is als constructeur en adviseur u graag van dienst met een gedegen constructief advies op het gebied van hoofddraagconstructies, BIM en bouwtechniek.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Een leven lang leren

De BNA faciliteert professionals in de architectuur. BNA Academie is de meest complete leeromgeving voor architecten en andere ontwerpers en helpt je dit lerende leven optimaal in te richten.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Ecologische houtbouwer

Bouwbedrijf van Engen bouwt ecologische houten woningen, villa’s en utiliteitsgebouwen. Met elkaar werken wij aan de toekomst van het ecologische en circulair bouwen in Nederland.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Bouwmaterialen van eigen bodem

Het programma Building Balance initieert, stimuleert en ondersteunt ketens; van land tot pand. Samen met jou versnellen we de transitie naar een circulaire en biobased economie.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Werk samen met de natuur

Built by Nature is een netwerk en subsidiefonds dat zich richt op het versnellen van de transformatie van houtbouw in Europa door het bevorderen van bosbeheer en regeneratie.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Een leven lang een thuis

Ben je op zoek naar een prefab houtskeletbouwer die al vanaf het begin van het bouwtraject met je meedenkt? Dan ben je bij De Mar op het juiste adres.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Wij veranderen de bouw

Gideon verandert de bouwsector op positieve wijze, zodat ze bijdraagt aan een duurzame, gezonde, fijne en mooie leefomgeving, nu en in de toekomst.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Uw complete bio- bouwmarkt

Groene Bouwmaterialen is gespecialiseerd in ecologische en biobased bouwmaterialen. Scherpe prijzen. Professionele materialen. Betrouwbare kwaliteit. Gratis advies.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Toekomstbestendige leefruimte

Wij zijn KAW. Architecten en adviseurs met oog voor mens en samenleving. Wij creëren kansen om onze leefomgeving duurzamer, slimmer en toekomstbestendig te maken.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Ambachtelijk met de kennis van nu

Bij Kosterman Bouw gaat ambacht en vakmanschap hand in hand met nieuwe technieken en eigentijdse bedrijfsvoering. Al sinds 1995 gebruiken wij biobased materialen.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Duurzame afdichting van de gebouwschil

Pro Clima zorgt voor een duurzaam en comfortabel binnenklimaat, met effectieve luchtdichte en winddichte systemen voor een optimaal geïsoleerde gebouwschil.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Respectvol Rentmeesterschap

RoosRos gelooft in samenwerking, innovatie en een gezonde leefomgeving. Met passie voor het vak creëren wij zonder kaders, voor de huidige en toekomstige generaties.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Materials for timber construction

Rothoblaas ontwikkelt producten speciaal voor professionals in de houtbouw: timmerlieden, ingenieurs, architecten en installateurs van valbeveiligingssystemen.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Bouwen aan en voor de toekomst

Bij Seven werken we aan de best mogelijke gebouwen voor mens en klimaat, nu en in de toekomst. Niet voor niets is de zevende generatie na ons de stip op onze horizon.
The Green Village

fieldlab voor duurzame innovatie

The Green Village is een regelluw “openlucht-laboratorium” op TU Delft Campus met een focus op de gebouwde omgeving. Er wordt gewoond, gewerkt en geleerd.
The Green Village

Alles op 1 locatie

De missie van Van Drimmelen is om duurzame bouwoplossingen te leveren die de wereld van morgen helpen bouwen. In ons assortiment vindt u veel biobased producten, zoals Steico.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Materie – Proces – Vorm

De VIBA is een platform waar kennis, gedachtegoed en ervaring wordt uitgewisseld, met als doel het bewustzijn van een mens- en milieuvriendelijke leefomgeving te vergroten.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Duurzaam en ecologisch isoleren

Warmteplan is uw bouwstofhandel voor biobased isolatie– en bouwmateriaal. Daarbij heeft Warmteplan meerdere inblaasteams beschikbaar die biobased isolatie op locatie inblazen.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Healthy design is our nature

‘DE WIT architecten’ is een bureau dat zich al meer dan 10 jaar heeft gespecialiseerd heeft in duurzame architectuur. Passief en Biobased bouwen vormen altijd de basis voor elk ontwerp.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Dichter bij jou

Windesheim is een instelling voor hoger beroepsonderwijs (hbo) met vestigingen in Zwolle en Almere. Naast hbo-opleidingen bieden wij ook cursussen voor professionals.
Artist impression van zuidgevel woning met actieve zonwering

Vakmanschap en complete ontzorging

Met hoogwaardige kwaliteit en in optimaal geconditioneerde werkomstandigheden realiseert Zwaluwe Prefab een breed scala aan prefab bouwonderdelen.

Neem direct contact op

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van Narrativa PRO? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Bel 030-7521788 of vul het contactformulier in.