Ecologisch bouwen en biobased architectuur zijn in de laatste jaren een begrip aan het worden. Het beeld van de hutjes voor ‘geiten-wollen-sokken-types’ dat men had bij ecologische architectuur is steeds meer aan het veranderen. Ecologische en gezonde houtskeletbouw wordt steeds meer mainstream en is hip aan het worden.

Het ontwerp voor de moderne ecologische villa te Driemond is ondertussen weer een stap verder, het definitief ontwerp is afgerond naar tevredenheid van alle betrokken partijen.

In onze architectuur zoeken wij samen met de opdrachtgever en overheid voor een passend en sprekend ontwerp voor een specifiek locatie, een huis met een verhaal (narratief).

Het is altijd leuk als de gemeente achter jouw ontwerp staat en sterker nog als zij dit project als een goed voorbeeld/ontwerp op hun eigen website plaatsen. Gemeente Amsterdam Zuidoost heeft op hun website een link geplaatst naar deze duurzame en ecologische vrijstaande woning.
(zie rechtsonder onder beelden -> Animaties van een van de droomhuizen) Klik hier voor de voorontwerpbeelden in de blog.

Na verdere uitwerking i.s.m. de aannemer, met behulp van ArchiCAD [onze Building Information Model (BIM) software] zullen wij de omgevingsvergunning indienen.

Wilt u meer weten over betaalbaar ecologisch bouwen, gezond en modern wonen? Kijk wanneer onze volgende lezing is. Graag willen wij onze kennis delen en verspreiden bij een groter publiek. De lezingen zijn kosteloos, wij vragen alleen een klein bijdrage voor de catering.

Wilt u liever een één op één gesprek? Dat kan!
Geef aan in de contactformulier dat u een oriëntatiegesprek wenst (dit is uiteraard vrijblijvend).

Tot ziens,
Shai van Vlijmen