Het ontwerp voor de moderne ecologische villa te Driemond ligt bij de gemeente Amsterdam Zuidoost voor een pré-advies. Het voorontwerp is al getoetst door de stedenbouwkundige afdeling en heeft complimenten gekregen: ‘Dit is precies het soort architectuur en duurzame woning dat wij voor ogen hadden…’

Deze energie zuinige houtskeletbouw (HSB) villa is zuidgericht ontworpen. Een beschermende, goed geïsoleerde schil loopt van wand naar dak en van de noord- tot aan de zuidgevel. De noordgevel is vrij gesloten. Alleen de hoofdentree steekt als een trapeze element door het hele huis. Dit element brengt een speciale sfeer in de woonkamer en ook op de verdieping.

Het dak op het zuiden heeft een optimale hoek van 36 graden voor een hoog rendement van de PV-cellen en zonnecollectoren. Alle doorvoeringen door het dak zoals ontluchting riool en schoorsteen zijn gesitueerd in het noordelijke dak.

De enige opening in het zuidelijke dak is een dakraam voor natuurlijk lichtinval op de overloop (zie 3D doorsnede, onder).

Het huis is voorzien van een warmtepomp, zonneboiler en PV-cellen in combinatie met een laagtemperatuur verwarming (vloerverwarming). Met een natuurlijk ventilatiesysteem, natuurlijke isolatiematerialen en dampopen constructie i.c.m. hoge luchtdichtheid, zal het binnenklimaat aangenaam en gezond zijn.

Wilt u meer weten over onze manier van ontwerpen en bouwen?
In de maand juli zullen wij samen met een paar collega’s een avond organiseren voor particulieren die interesse hebben om een huis (te laten) bouwen.

U bent van harte welkom om uw email adres achter te laten via ons contactformulier. We zullen u op de hoogte houden van de details en de actuele inschrijving.

Wilt u liever een één op één gesprek? Dat kan! Geef aan in de formulier dat u een oriëntatiegesprek wenst (dit is uiteraard vrijblijvend).

Tot ziens,
Shai van Vlijmen