Het ecologische moderne renovatie project in de woonwijk ‘de Poorten’ in Houten (bestemmingsplan Tiellandt) is verleend.
Na de bouwvakvakantie zullen wij beginnen met de transformatie van het traditioneel gebouwde hoekhuis naar een moderne, goed geïsoleerde woning die past bij de familie-eisen van vandaag en morgen.

De aanleiding voor de verbouwing is vooral de krappe slaapkamers van de kinderen op de verdieping. Met een aanbouw van slechts 1,5m breed worden alle slaapkamers geupgrade naar het formaat van een ‘master bedroom’. Pure winst is een grotere woonkamer, keuken en een zoldertje.

Het eerste ingrediende ontwerp

Als architect zoek ik bij elk project naar de beste mogelijkheden met de meeste meerwaarde binnen het budget en het bestemmingsplan. Met een plan afwijkend van het bestemmingsplan kan je vaak wat meer bieden aan je klanten. Vaak vraagt het om meer overleg en wat langere procedures maar de winst voor de opdrachtgever is duidelijk.

Het goedgekeurde ontwerp

Ook met dit plan hebben wij het voor elkaar gekregen een aanbouw te realiseren voor de begane grond, verdieping en zolder. Volgens het bestemmingsplan mag je maar één laag met een dak realiseren, wat weinig zou hebben opgeleverd voor de kinderkamers op de verdieping.

Creatief denken en doorzettingsvermogen zijn van belang als je op de grens van mogelijkheden willen lopen…