Het ontwerp voor de moderne ecologische villa te Driemond is weer een stap verder. Het definitieve ontwerp is afgerond en de omgevingsvergunning is afgelopen december ingediend. Dit betekent dat medio 2015 er begonnen kan worden aan de bouw van het allereerste huis in de Droomzone te Driemond.

ecologische architectuur

Met het nieuwe jaar is er ook nieuwe en aangescherpte regelgeving in het leven ingeroepen die o.a. betrekking heeft op de energieprestatie van een nieuwbouwwoning (EPC – EnergiePrestatie Coëfficiënt). Vorig jaar was de maximale vereiste EPC nog 0.60 W/m2K, dit jaar is deze eis aangescherpt naar maximale 0.4 W/m2K. Door slim om te gaan met de oriëntatie van de woning wordt er optimaal gebruik gemaakt van zonne-energie. Deze houtskeletbouwwoning heeft een EPC-waarde van 0.38 W/m2K.

`

In houtbouw, net zoals in de traditionele bouw, zijn de oriëntatie, thermische massa (en accumulatie), passieve zonne-energie en nachtventilatie van groot belang.

ecologische architectuur

Het nieuw te bouwen ecologische houten huis is dus niet alleen zeer energiezuinig, maar ook nog eens gezond en mooi!

mooie houten huis, ecologische, moderne en gezonde architectuur

Om alvast heerlijk weg te dromen van de mogelijkheden hebben we een paar sfeerimpressies van het interieur en exterieur gecreëerd.


Wilt u meer weten over betaalbaar ecologisch bouwen, gezond en modern wonen? Kijk wanneer onze volgende lezing is.

Wilt u liever een één op één gesprek? Dat kan!
Geef aan in de contactformulier dat u een oriëntatiegesprek wenst (dit is uiteraard vrijblijvend).

Tot ziens,
Shai van Vlijmen