Startbouw dakopbouw Sudeten, Utrecht

De dakopbouw – renovatieproject is een lang proces geweest.
Eerst moest het grondig besproken worden met de gemeente (welstandscommissie en stedenbouwkundige afdeling). Daarna volgde een bezwaarprocedure met de buren en nog meer vertraging werd veroorzaakt door een rechtszaak tussen de buurman en de Gemeente. Met ons rechtssysteem duurt het soms wat langer maar gelukkig hebben wij keer op keer gelijk gekregen.

De geveloptrek en de dakkapel zijn in de fabriek geproduceerd met biobased materialen zoals hout, houtvezelisolatie in een dampopen constructie.
De baksteen uitstraling van de dakopbouw is niet onze eerste keuze geweest. Wij hadden het liever gezien zoals de dakkapel (met vezelcementplaat) aan de voorkant.

Wij kiezen liever voor een dunnere buitenafwerkingslaag om beter te kunnen isoleren of meer binnenruimte te kunnen creëren. Houtenbetimmering of plaatmateriaal zoals vezelcement plaat zijn daarvoor uitermate geschikt. De welstandscommissie heeft het anders gezien. Het verschil tussen oud en nieuw is dan ook duidelijk, maar goed, het traject is soms geven en nemen…

De zolderverdieping is niet meer alleen een opslagruimte verbonden door een vlizotrap, maar is nu een volledige verdieping met eigen vaste trap, een riante ‘master bedroom’ met genoeg kastruimte, werkhoek en eigen badkamer! Last but not least is er een waskamer, technische ruimte en een bereikbaar knieschot als bergruimte.

Het dak is eindelijk open

De dragende betonnen muur wordt verwijderd

Het is niet te geloven hoe dun het bestaande dak is geweest

 De dakopbouw wordt opgehesen (binnen aanzicht)

 De dakopbouw (gevel optrekken) wordt opgehesen (buiten aanzicht)

De dakopbouw wordt bevestigd

De dakkapel wort opgehesen naar zijn plaats