Je kijkt naar wat je hebt bereikt dit jaar en wat je nog wil doen en bereiken in het komende jaar.
2016 was een heel goed jaar waar wij veel mooie projecten mochten ontwerpen met de zoektocht naar een passend goed verhaal. Ons bureau is gegroeid naar vijf man en vrouw sterk en wij zijn verhuisd naar onze nieuwe locatie in Houten.

Wij kwamen ook veel in de media met onze projecten. Op de publicatie pagina van onze website kun je onze vermeldingen zien in o.a.: ‘De Architectuur Guide’, ‘Houtblad’ en op de architectuurwebsite ‘Architectenweb’

In het jaarboek van Kavel & Huis, ‘Droomhuis 2017’, is een prachtig artikel verschenen over de moderne ecologische biobased villa in Driemond (Amsterdam Zuidoost). Het is een rapportage van 8 pagina met schitterende foto’s van de fotograaf Peter Muller.

Wij zijn bezig met verschillende projecten in het hele land. O.a. met nieuwbouwwoningen in Oostvoorne, Tull en ’t Waal (gemeente Houten), het Leonidasterrein in Rotterdam, twee-onder-een-kapwoning in Oosterwold bij Almere en een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) van 6 woningen met een gezamenlijke klusschuur in Sittard. In de komende tijd wil ik verschillende projecten uitlichten. Elk project heeft zijn eigen verhaal (narratief) en is bijzonder op zijn eigen manier.

De woning in Rotterdam heeft uiteraard ook een apart verhaal. Het verhaal van familie Lee kun je lezen op onze recensies pagina of op Google Maps.
Deze mooie Eco patiowoning is in hoog tempo ontworpen door o.a. de eisen van de gemeente. Binnen 5 maanden vanaf het tekenen van de overeenkomst is de omgevingsvergunning goedgekeurd!

 

Het heeft te maken met een meewerkende gemeente, de opdrachtgevers die snel beslissingen nemen en een goed uitgedacht ontwerp met de juiste motivatie en wat overuren aan onze kant.

Meestal moet je één tot twee maanden per fase in acht nemen. Na het schetsontwerp, voorontwerp, definitief ontwerp en omgevingsvergunning ben je dan snel zes tot acht maanden verder voordat je de bouwaanvraag kan indienen. De aanvraag ligt meestal 8 weken en soms 8+6 weken bij de gemeente. Dit keer het is gelukt binnen 7 weken. Heel fijn!

Ik wens je hele fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar! Ook namens het hele NarrativA team: Alain, Vincent, Veronica en Julen.

Hartelijke groet en tot volgende jaar,
Shai

(laatste update 12-2016)