Onze stadsvilla op het Leonidasterrein in Rotterdam begint body te krijgen.
De directievoering van de bouw doet de opdrachtgever zelf. Wij helpen eigenaar Chun af en toe van een afstand. De keuze om de directievoering niet bij NarrativA te laten, is volgens Chun vooral een financiële reden geweest.

 

 

Shai: ‘Het liefst doe ik de directievoering zelf. Ik kijk namelijk naar onze ontwerpen en woningen als een soort ‘eigen kind’. De ontwerpfase is eigenlijk een zwangerschap. Na de geboorte (de start van de bouw), moet je nog zorgen dat het kind goed gaat groeien met de juiste bouwstoffen en een fijne opvoeding. Een goede bouwbegeleiding of directievoering is belangrijk om een uitstekend resultaat te krijgen. Het gaat altijd een paar keer mis tijdens het bouwproces, het is namelijk een ingewikkeld traject met veel verschillende betrokken partijen.

Net als bij een kind, dat valt ook weleens of haalt slechte cijfers of is ondeugend. Dat kun je niet voorkomen. Het gaat er dan over hoe je daarmee omgaat, hoe je het gaat oplossen op een open en transparante manier. Wat is er misgegaan? Hoe lossen we dat op? Wat kost dat? Wie betaalt dat etc. Een duidelijke communicatie is van groot belang. Ook als we de directievoering niet kunnen doen, proberen we toch op wezenlijke momenten bij het proces betrokken te zijn.’

Het dak element wordt met een hijskraan op zijn plek gezet.

Op de foto’s is te zien dat het casco van de villa nu staat. Je ziet de houtskeletbouw (HSB) elementen, deze worden prefab aangeleverd voor de wanden, vloeren en het dak.

De bouw wordt nu in een hoog tempo verwezenlijkt. Alweer een droom die waarheid wordt!

(laatste update 4-2018)