In het Digitaal UniversiteitsBlad van de Universiteit Utrecht – DUB is een artikel verschenen over het onderzoek met betrekking op ons initiatief ’the Living Wall’ van de net afgestudeerde masterstudent Nicholas Shaw in Sustainable Development, richting Energy & Resourches.
Het onderzoek helpt ons om beter inzicht te krijgen in de energie behoeften en het duurzame en economische energiesystemen die wij kunnen toepassen in dergelijke projecten. De uitgangspunten met betrekking tot de Living Wall functies en de energie behoeftes zijn vereenvoudigd om de verschillende energie scenario’s makkelijker te kunnen beoordelen.
Er is geen sprake van één mega studentenflat maar van verschillende kleinschalige functies en gebruiksmogelijkheden per locatie langs de snelwegen A27, A12 en de waterlinieweg. Het initiatief is ooit begonnen als een ‘studentenWal’ maar er is veel is veranderd de laatste jaren.
We zijn o.a. bezig met het idee om het afvalscheidingstation Lunetten te integreren in ‘A Living Wall’ waar de toegangsweg is NIET dwars door de wijk loopt en waarbij de weg voor de bezoekers- en vrachtwagenverkeer is gescheiden. Bedrijven die gebruik willen maken van ‘Afval-Grondstof’ mogen met de milieustraat een deel uitmaken van de Living Wall.
Het ‘afval’ zal een tweede leven krijgen i.p.v. verbrand worden en genereert meer financiële- en milieu-waarde.
Het afvalscheidingstation Lunetten geïntegreerd in ‘A Living Wall’ langs de A27