Momenteel bevinden twee van onze ontworpen woningen zich in de bouwfase: in Haarlem en in Oosterwold, Almere. De derde woning, in de buurt van Leiden, is gepland voor begin februari. Bij beide woningen zijn inmiddels de houtskeletwanden geplaatst, zoals je op de foto’s kunt zien.

Bouw-update Haarlem

Deze energieleverende woning wordt gebouwd door Gerrit, onze opdrachtgever. Op dit moment kan hij nog niet volledig wind- en waterdicht bouwen door lange levertijd. Momenteel is het helaas nog even wachten op de houten spanten, essentieel voor de constructie. Deze worden pas half november geleverd. Door drukte in de productie, is de levertijd wat langer dan normaal.

Begane grond, HSB wanden en vloerbalken 1e verdieping; foto: opdrachtgever

Bouw-update Oosterwold

In Oosterwold wordt binnenkort het dak op de woning geplaatst. De prefab dakelementen van Isovlas zijn gevuld met Vlaswol isolatie en passen goed bij de rest van het huis en de ecologische biobased ambities.

Prefab

Doordat de grootste bouwonderdelen (de wanden, vloeren en het dak) al onder goede omstandigheden in de fabriek zijn gemaakt, hoeft er minder op de bouwplaats gebouwd te worden. Dat scheelt veel bouwtijd, de kwaliteit is hoog en binnen de kortste keren is de woning wind- en waterdicht.

Woning (links) en schuur (rechts); foto: NarrativA architecten

De prefab wanden worden op z’n plek gehesen; foto: Bouwbedrijf van Engen

De dakelementen worden op de schuur geplaatst; foto: Bouwbedrijf van Engen

Wil je op de hoogte blijven van de bouw van deze woningen en onze andere projecten? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!