Opdrachtgevers Marcel en Fatimah zijn druk bezig met afbouwen van hun vakantiewoning in Maarn, ontworpen door NarrativA. Shai ging samen met zijn vrouw op bezoek, om het goede werk van Marcel en Fatimah te bewonderen en om bruikbare tips en adviezen te geven.

Het afwerken van de vakantiewoning aan de buitenkant is bijna gereed, nu nog de binnenkant afwerken en dan inrichten.

Uitzicht vanaf de verdieping richting de keuken. De rondingen van het dak zijn binnen goed zichtbaar.

Groen dak
Bij ieder bezoek is altijd veel te zien en te bespreken! Het sedumdak is keurig aangelegd. Een mooie en doeltreffende oplossing tegen de hitte van afgelopen dagen. Ook zorgt het sedumdak voor een gedoceerde afvoer van regenwater en is het aantrekkelijk voor allerlei insecten zoals bijen en hommels. Daarnaast past het groene dak heel mooi bij het ontwerp van de woning.

Het sedumdak rondom de dakkapel.

Kleine details
De afwerkvloer (zandcement dekvloer) met vloerverwarming en de geïsoleerde leidingspouw met houtvezel zijn ook aangebracht. Bij de afwerking zijn er veel details om goed over na te denken, want al die details zullen straks het totaalbeeld van het interieur bepalen. Veel details hebben wij in onze tekeningen uitgewerkt, maar er zijn altijd wel plekken waar de aansluiting net even anders is. In die gevallen helpen wij graag ter plekke bij het maken van keuzes. Onze ervaring en jarenlange opbouw van technische- en esthetische kennis komt dan goed van pas.

Marcel heeft alle gevels nauwkeurig afgewerkt met verticale houten delen. Het resultaat ziet er prachtig uit.

Een raam in de gevel laat goed zien hoe vakkundig de gevel is afgewerkt. Het aanbrengen van de verticale houten geveldelen was een hele puzzel. Er zijn planken met 3 verschillende breedtes gebruikt. De afmetingen van de kozijnen zijn nauwkeurig afgestemd op een veelvoud van de verschillende geveldelen. De kleurschakering van het hout en de verschillende breedtes zorgt voor een levendig beeld, waardoor de woning heel goed past in zijn bosrijke omgeving.

Shai: ‘Wij vinden het belangrijk om tijd te nemen voor, en aandacht te geven aan onze opdrachtgevers en ontwerpen. Een huis dat door NarrativA wordt ontworpen, is geen kunstwerk en wij hebben ook niet de instelling om onze winst te maximaliseren. Integendeel: elk huis is op maat gemaakt voor de MENSEN die daar gaan wonen en voor de PLEK waar het staat. Het is net als met koken: als je je eten met liefde en zorg bereid, smaakt het lekkerder en is het gezonder dan even wat afhalen bij de snackbar om de hoek. Persoonlijke aandacht in de bouw geeft een beter resultaat en maakt het proces veel leuker.’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!