Onlangs heeft Shai van Vlijmen, de oprichter van NarrativA architecten, een cursus over zeer energiezuinige huizen gevolgd bij kennisinstituut KERN.

Ook de examenresultaten zijn inmiddels binnen.
Shai draagt vanaf nu de internationaal erkende onderscheiding: gecertificeerd Passiefhuisvakman.

Dat betekent dat Shai de theoretische en praktische kennis heeft om zeer energiezuinige en passief huizen te bouwen. Hij kent de technische en bouwfysische samenhangen in gebouwen en weet waar de aandachtspunten liggen in de praktische uitvoering.

 ‘Ik vind het belangrijk om te blijven leren en mijzelf te ontwikkelen. De lessen waren in groepsverband waardoor ik naast de docenten ook andere bouwprofessionals heb leren kennen en mijn netwerk heb kunnen uitbreiden.

Het was leuk om te zien dat de manier van ontwerpen bij NarrativA eigenlijk al veel gelijkenissen heeft met de passiefhuis manier van ontwerpen. Hier herkende ik veel in terug.

Ik ben blij met de nieuwe kennis die ik heb opgedaan, vooral installatietechnisch. In de cursus heb ik meer geleerd over luchtdicht bouwen, thermische bruggen bij kozijnen en glas, de bouwprocessen bij grote renovaties van complete rijtjeswoningen, appartementsgebouwen met VVE, en nog veel meer’, aldus Shai.
‘Bij NarrativA architecten hebben wij nu een bijzondere combinatie van een passiefhuis op een biobased manier. Dat vindt je niet vaak!’

Ben jij opzoek naar een passiefhuis architect? Wil je in een energiezuinig, energieneutraal of zelfs energiepositief huis wonen? Neem contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!