Bij NarrativA architecten bouwen wij al jaren toekomstbestendige woningbouw op een ecologische en biobased manier. De overheid en het merendeel van de markt lopen ver achter bij het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van milieuvriendelijke gebouwen. Dat neem niet weg dat wij graag de verduurzaming van de bouwsector helpen versnellen. Dat is dan ook de reden voor Christiaan en Shai om zich aan te sluiten bij deze intentieverklaring. 

Namens NarrativA architecten heeft Shai het Convenant Duurzame Woningbouw van de Provincie Utrecht en het Convenant Toekomstbestendige Woningbouw van de Metropoolregio Amsterdam ondertekend. Samen met 87 andere partijen zetten wij ons in voor snellere, duurzamere en betaalbare woningbouw. (29 september 2022)

Door het te ondertekenen spreken de partijen de intentie uit om woningen te bouwen volgens duurzame en toekomstbestendige normen. In de twee convenanten staan afspraken genoteerd voor duurzaam, goedkoper en sneller bouwen. Deze afspraken zijn ambitieuzer dan de wettelijke normen. Wij hopen natuurlijk dat deze afspraken gaan gelden als landelijke standaard.

Daarnaast zullen wij als organisaties kennis met elkaar uitwisselen en voorbeelden delen, zodat we elkaar kunnen vinden om de gemaakte afspraken te vertalen naar de praktijk. De website toekomstbestendigbouwen.nl wordt de komende tijd gevuld met allerlei artikelen over onderwerpen zoals circulair bouwen, klimaatadaptief, energieneutraal, gezonde leefomgeving, natuurinclusiviteit en biodiversiteit.

Benieuwd naar het verslag over het programma? Lees hier het verslag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!