Het schetsontwerp voor de uitbreiding van dit vooruitstrevende bedrijf is klaar. Als duurzame voorloper in hun branche, wil dit bedrijf de uitbreiding van het bedrijfspand, ook op een duurzame manier. Net als wij, zijn zij ervan overtuigd dat biobased bouwen de enige echte duurzame manier is van bouwen. Als je bouwt, doe het dan ecologisch en biobased.
Distributiecentrum
Binnenkort starten we met het voorlopig ontwerp. Het gaat om ruim 2500 m² nieuwe opslagruimte, 1500 m² extra kantoorruimte, een nieuwe entreehal en een daktuin. De oude naastgelegen hal wordt aangepast voor meer productiecapaciteit en een nieuwe winkel voor eigen producten en workshops.
Doorsnede ontwerp hal en dakterras van duurzaam gebouw
Als architecten kijken wij onder andere naar de toekomstige gebruikers en bezoekers. Wat hebben de verschillende medewerkers nodig, de bezoekers, de vrachtwagenchauffeurs? Samen met onze opdrachtgevers bedenken we wat handig is om te hebben qua ruimte en looproutes, welke functies naast elkaar mogen en welke niet. Hoe komen de productiemedewerker, manager, bezoeker en vrachtwagenchauffeur binnen? We denken routes uit en bedenken wat zij nodig hebben. Wat heeft elke gebruiker nodig, wat is alleen voor bepaalde gebruikers relevant? Wat moet direct zichtbaar zijn bij binnenkomst? Hoe werken de horizontale en verticale verbindingen zoals trappenhuizen of lift? Hoe gaan we om met de opslag van gevaarlijke stoffen? Hoe voldoen we aan de eisen voor brandwerendheid en veiligheid?
Doorsnede ontwerp hal en dakterras van duurzaam gebouw
Als biobased architecten kijken wij extra naar de zon en de lichtinval. Waarom moeten er overdag lampen aan wanneer een dakraam natuurlijk licht kan binnenlaten? We bedenken de duurzame aspecten van een dergelijk nieuw gebouw en van de verbouwing van het bestaande gedeelte. We denken na over ruimtegebruik, bouwkundige oplossingen, ventilatie, energiegebruik, materiaalgebruik voor onder andere de constructie en isolatie, en ga maar door…

In de volgende fase kijken we samen met de constructeur naar de tekeningen en berekeningen. Hoe verder het project vordert, hoe gedetailleerder het wordt.

Er wordt veel meer CO2 opgeslagen in een industrieel gebouw in vergelijking met een woning. Hier geldt toch wel ‘size does matter!’. Uiteraard kunnen wij ook een verschil maken met veel verbouwingen van de bestaande woningen. Bij NarrativA nemen wij elke project serieus, ongeacht de omvang. De kwaliteit van de ontwerpen, het tekenwerk en uiteraard de goede service zijn van groot belang voor nog een geslaagd project.

Doorsnede ontwerp hal en dakterras van duurzaam gebouw
Wil je op de hoogte blijven van dit project en onze andere projecten? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!