Van de ecologische wijk EVA-Lanxmeer kan je veel leren en geïnspireerd raken.

Zaterdag 11 juni was het 20-jarig jubileumfeest van deze bijzondere wijk. Wij van NarrativA waren uitgenodigd om tijdens de ‘Wijk van de Toekomst’-markt onze kunst en kunde op het gebied van ecologisch biobased bouwen te presenteren.

Als een particulier initiatief startte begin jaren ‘90 het project EVA-Lanxmeer in Culemborg. Streven was de ontwikkeling van een duurzame en milieubewuste samenleving. EVA-Lanxmeer is inmiddels uitgegroeid tot een landelijk en internationaal voorbeeld voor duurzame stedenbouw, waarbij ook de sociale en maatschappelijke ontwikkelingen centraal staan. Dit 20-jarige succesverhaal is reden voor een feestje!

EVA-Lanxmeer is een coproductie van de gemeente Culemborg en Stichting E.V.A. (Ecologisch Centrum voor Educatie, Voorlichting en Advies). Een groot deel van de woningen in EVA-Lanxmeer zijn ontworpen door collega architecten van de VIBA – Vereniging Integrale Bio-logische Architectuur. Deze groep bouwprofessionals bestaat al meer dan 45 jaar, maar is helaas nog niet bekend genoeg bij het grote publiek.

Voor duurzame en milieubewuste architectuur weten particulieren ons al jaren te vinden. Nu is het aan de ontwikkelaars, woningcoöperaties, schooldirecties en maatschappelijke organisaties om ons te leren kennen. Voor het opschalen van biobased bouwen hebben wij elkaar nodig.

Welke professionele opdrachtgever staat open voor een hoge kwaliteit biobased gebouw mét uitstekende service in het proces?

Bel ons voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek en kom meer te weten over de mogelijkheden van betaalbare, goede architectuur.

Shai van Vlijmen – NarrativA architecten