Onlangs waren wij aanwezig bij een expert-sessie over houtbouw, georganiseerd door Zwaluwe Bouw, een middelgroot bouwbedrijf met een eigen ontwikkeling- en een prefab-tak. Het doel van de expert sessie was het ophalen van de wensen en behoefte van samenwerkingspartners.

Veel woningcorporaties uit de regio gaven hun input: Waar liggen de vragen op het gebied van biobased houtbouw? Welke ervaring is er al? Waar zien zij de kansen maar ook eventuele de bedreigingen? Welke type woningen passen het beste bij hun doelgroep? Wij sloten aan als architecten en experts op het gebied van biobased bouwen. Tijdens de kennis-sessie hebben we samen met andere experts en de woningcorporatie de dialoog gevoerd om elkaar aan te vullen en te versterken.

Wij zijn verheugd om te merken dat ook grote partijen inzien dat houtbouw gezonder, schoner en duurzamer is, én daarnaar willen handelen. We werken al met diverse partijen waarbij wij de rol van samenwerkingspartner voor biobased architectuur op ons nemen. Ecologisch- biobased bouwen is meer dan de natuurlijke materialen. De bouwkundige uitwerking, bouwfysica, constructie en installatie moeten goed op elkaar afgestemd worden om synergie te creëren.

Meer hierover lees je op de pagina NarrativA Pro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!