Op 1 september geeft Shai van Vlijmen een lezing over Biofilisch Design bij het VIBA Café. Je leert meer over de combinatie van passiefhuisconcept in biobased materialen en de voordelen hiervan.

 

Passief huis bouwen in hout en met gezonde materialen

In de lezing vertelt Shai over het DNA van een Passiefhuis met een biofilische twist. Dit aan de hand van ons ontwerp voor een nieuwbouw woning in Haarlem. Welke materialen zijn er gebruikt en wat zijn de bouwfysische aspecten?

Aan bod komt:

  • Waarom hebben wij een zeer energiezuinig gebouw nodig?
  • Wat zijn de 5 hoofdstukken voor een passief huis?
  • Is een passiefhuis duurder dan een gemiddeld nieuwbouw op BENG niveau?
  • Wat zijn de voordelen van de biobased, biofilisch strategieën? Thermische massa, faseverschuiving, relatieve luchtvochtigheid, stabiele binnentemperatuur en -klimaat.
  • Voorbeeld van een project in de uitvoering te Haarlem. Concept uitleg zoals zomernacht-ventilatie, lichtschachten en installaties voor verwarming en ventilatie.

 

Over VIBA (Vereniging integrale bio-logische architectuur)

De VIBA is opgericht in 1976 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een levendig platform waar kennis, gedachtengoed en (praktische) ervaring wordt uitgewisseld. Het doel: bewustzijn op het gebied gezond bouwen en wonen en een mens- en milieuvriendelijke leefomgeving te vergroten.
Dit is iets waar wij helemaal achter staan en daarom zijn wij dan ook met plezier lid van de vereniging.

VIBA verzamelt bouwprofessionals en deelt veel kennis, onder andere door het organiseren van lezingen over allerlei onderwerpen zoals nieuwe producten, ventilatie of een kennismaking met een advies- of architectenbureau. Nu is het tijd voor onze architect Shai om een lezing te verzorgen.

 

Aanmelden lezing

De lezing is voor bouwprofessionals en andere geïnteresseerden. Als je de lezing op 1 september om 20.00 uur wil bijwonen, meld je op tijd aan, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.
Stuur dan een email naar secretaris@vibavereniging.nl o.v.v. Aanmelding VIBA-café. Voor niet-leden zijn de deelnamekosten €10,-, VIBA-leden kunnen gratis deelnemen.

Vanaf 1 september 2022 vinden de VIBA Café’s plaats op het Hof van Cartesius in Utrecht, om de hoek bij NS station Utrecht Zuilen of met de auto niet ver van de A2 afslag Utrecht-Papendorp (gratis parkeren). Zie: www.hofvancartesius.nl/

Meer informatie over het VIBA Café