Visualisatie van een ontwerp
In ons werk als architect ontwerpen wij grote objecten voor de echte wereld. De ruimtes kan je pas echt ervaren als de woning is gebouwd. Om een ontwerp en de technische aspecten duidelijk te communiceren maken we gebruik van 2D tekeningen, zoals bouwkundige plattegronden, gevels en doorsneden. Om de ruimtelijkheid en het uiterlijk van een ontwerp duidelijk te maken is een 3D model nodig.

Maquette villa Driebergen – achtergevel

Wij maken in een vroeg stadium van het ontwerpproces een 3D model van het ontwerp. Je kan dan digitaal rondlopen en rondkijken in je toekomstige droomhuis. Die computerbeelden en filmpjes geven al een goed beeld van de keuzes dat wij hebben gemaakt. Daarnaast werken we vaak ook met maquettes. Een maquette geeft veel inzicht in de woning, op een andere en meer directe manier dan via een computerscherm.

Maquette villa Driebergen – voorgevel

De maquettes maken wij altijd zelf. Het bouwen van een maquette is een tijdrovende klus, omdat die uit meerdere lagen bestaat. De meerdere lagen zorgen ervoor dat de maquette uit elkaar gehaald kan worden, zodat je de verschillende verdiepingen kan bekijken. Een maquette is ook een ideaal middel om potentiële opdrachtgevers te laten zien hoe onze woningen in elkaar zitten en wat de specifieke details van een woning zijn.

De verschillende lagen van de maquette, van beneden naar boven: parkeerkelder, begane grond en 1e verdieping

Terwijl de grondwerkzaamheden voor de bouw van de Villa Driebergen zijn begonnen, hebben wij net de bouw van de maquette voor deze villa afgerond. De maquette laat goed zien wat een parel deze villa gaat worden. Op de onlangs gehouden Beurs Eigen Huis kwamen veel mensen de maquette dan ook van dichtbij bewonderen.

De bouwput voor de kelder is gegraven en wordt droog gehouden door bronbemaling (september 2019)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!