Cursus BNA Christiaan

Update: wegens succes herhaald! Op donderdag 4 juli is er een tweede editie van deze workshop.

Waarom zou je dampopen maar toch luchtdicht willen bouwen? Hoe kun je dat mogelijk maken? En wat heb je nodig voor een gezond en veilig bouwwerk met gegarandeerde luchtdichtheid? Rothoblaas en NarrativA delen hun kennis en expertise over dit onderwerp graag met je tijdens een masterclass. Deze masterclass vindt plaats op donderdag 29 februari 2024 in Houten. De tweede editie vindt plaats op donderdag 4 juli 2024 in Houten.

Wie zijn wij?

Rothoblaas, een wereldwijd opererend bedrijf uit de Italiaanse Alpen, is toonaangevend in het bedenken van oplossingen voor energiezuinige, nul-op-de-meter en andere houten high performance gebouwen, wat synoniem staat voor een hoog wooncomfort. NarrativA is een Nederlands architectenbureau, gespecialiseerd in ecologische en biobased projecten. Als koploper met meer dan 15 jaar theoretische ontwerpstrategieën en praktische uitvoeringservaring deelt NarrativA haar ervaring en kennis om de bouwtransitie naar een betere toekomst te versnellen.

Wat kunt u verwachten?

In de afgelopen jaren zijn er veel innovaties geweest op het gebied van energie-efficiëntie voor de bouw van houten huizen. Het passiefhuis is een beproefd bouwconcept geworden en kan door velen over de hele wereld toegepast worden. Een goede luchtdichtheid is essentieel voor een passiefhuis, maar biobased materialen hebben ook baat bij een dampopen bouwschil.

Deze masterclass is bedoeld voor bouwprofessionals die zich willen verdiepen in integrale energie-efficiënte en biofilische bouwtechnologie. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is biobased architectuur?
 • Waarom willen we biobased materialen gebruiken?
 • Waarom willen we dampopen bouwen in combinatie met hoog luchtdichtheid?
 • Welke natuurlijke materialen kunnen we vandaag al gebruiken?
 • Welke lagen moeten we gebruiken voor buitenwanden en daken?
 • Wat voor folies en tapes kunnen worden gebruikt om Qv10<0.15dm3/sm2?
 • Waar moet je ze aanbrengen en hoe?
 • Hoe wordt een blower door test gedaan?
 • Wat is het verschil tussen Qv10 en N50 meeting?
 • Wat is van invloed op de duurzaamheid van folies en tapes?
 • Hoe zorg je voor een waterdicht casco, lucht- en winddichtheid op de juiste manier?

Met deze masterclass willen we de belangrijkste factoren op je gebouwschil in theorie en praktijk benaderen en begrijpen door te doen. Het tweede deel van de dag is een workshop, waarbij de deelnemers een houten mock-up gebruiken om de producten en technieken te ervaren die nodig zijn voor een luchtdichte constructie van topkwaliteit.

Praktische cursusinformatie:

De masterclass vindt plaats op donderdag 29 februari 2024 in Houten. De tweede editie is op donderdag 4 juli. Het evenement begint ’s ochtends om 8:30 uur en eindigt om 16:30 uur. Na de cursus is er een informele borrel om te netwerken en te borrelen tot 17:00 uur. Houd er rekening mee dat de cursus tweetalig zal zijn, in het Nederlands voor het NarrativA gedeelte en in het Engels voor het Rothoblaas gedeelte.

De investeringskosten voor deze volledige dag bedragen € 365,- incl. boekingskosten en btw.
Dit aanbod is inclusief lunch, koffie, thee. De training eindigt met een netwerk borrel. Alle mock-ups en zelf toe te passen materialen voor de workshop worden verzorgd door de organisatie. Deze masterclass is voor maximaal 24 personen. Houd er rekening mee dat je inschrijving pas gegarandeerd is na het voltooien van de registratie en betaling.

De training vindt plaats bij NarrativA architecten, Kokermolen 6, Kantoor XL in Houten. Het kantoorgebouw is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Er zijn voldoende parkeerplaatsen naast het kantoor waar je vrij mag parkeren.

Datum en tijd:
Eerste editie: Donderdag 29 februari 2024 08:30 – 17:00 CET ==UITVERKOCHT==
Tweede editie: Donderdag 4 juli 2024 08:30 – 17:00 CET

Locatie:
NarrativA architecten
Kokermolen 6, 3994 DH Houten
Open in Google Maps

Voor vragen kun je contact opnemen met mail@narrativa.nl

Via onderstaand formulier kun je tickets aanschaffen voor deze masterclass. 
*Aangemelde personen zullen automatisch ook onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen. 
Afmelden voor deze nieuwsbrief kan eenvoudig via de link onderaan elke editie.

We ontmoeten je graag!