NarrativA architecten wordt uitgelicht in de 7de editie van de Nationale ArchitectuurGuide: deze ontwerp- en bouwgids is het inspiratieboek voor zelfbouwers. Het thema van deze editie is duurzaam en toekomstgericht bouwen. Met NarrativA als koploper op het gebied van ecologisch bouwen, kan ons bureau niet in dit boek ontbreken.

Bekijk de publicatie of lees de tekst uit de ArchitectuurGuide over NarrativA hieronder.

Ecologische architectuur

Shai van Vlijmen van NarrativA architecten is koploper op het gebied van duurzame, biobased architectuur. Hij is gespecialiseerd in biofilisch ontwerpen, waarbij natuur en beleving van de mens een grote rol spelen. Houtbouwsystemen en toepassing van natuurlijke isolatiematerialen passen hier goed bij. Bij het ontwerp van de woningen wordt gebruikgemaakt van passieve zonne-energie, dampopen constructies en warme, natuurlijke bouwmaterialen. Van Vlijmen: ‘Voor mij zijn ecologische aspecten van ontwerpen en bouwen geen nieuwe trend of mode, maar een weloverwegen en bewuste keuze. Leidraad daarbij is het verhaal. Met een duidelijk verhaal (narratief) worden de locatie, wensen van de opdrachtgever, uitzicht, en de natuur geïntegreerd in een helder geheel’.

Moderne ecologische architectuur met een verhaal

NarrativA architecten is een koploper op het gebied van ecologisch bouwen: moderne, gezonde en biobased architectuur. Een NarrativA woning straalt rust en warmte uit en heeft een uitstekend leefklimaat, waar kinderen gezond in op kunnen groeien en waarin men samen oud kan worden.

De oprichter, architect Shai van Vlijmen, hecht veel belang aan het ontwerp en de beleving ervan in combinatie met de juiste techniek. Ecologisch bouwen is niet beperkt tot een bepaalde stijl, alles kan: modern of traditioneel, strak of organisch.

‘NarrativA architecten is gespecialiseerd in houtbouw systemen en maakt gebruik van natuurlijke materialen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Voor ons is ecologisch bouwen geen nieuwe trend of mode, maar een weloverwogen en bewuste keuze. Elk succesvol ontwerp maakt gebruik van passieve zonne- energie, dampopen constructies en warme, natuurlijke materialen. De installaties worden zorgvuldig gekozen en gecombineerd tot een milieuvriendelijk en energiezuinig huis met een behaaglijk binnenklimaat. Een biobased woning voelt bij binnenkomst warm, gezond en behaaglijk aan. Hier kunt u echt “thuis” komen.

Het hele traject, van schets tot oplevering, is bij ons altijd in handen van dezelfde architect. Op deze manier kunnen individuele wensen optimaal vorm krijgen en leveren we maatwerk met de beste prijs- kwaliteitverhouding.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ecologisch en biobased bouwen, kom dan naar een van onze lezingen, schrijf je in voor de nieuwsbrief of maak vrijblijvend een afspraak voor een oriëntatiegesprek.’

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!