Bij NarrativA architecten nemen wij deel aan de beweging Gideon – Building Transition Tribes.
Wij ondersteunen het manifest om het milieuprestatiestelsel structureel te verbeteren en te komen tot een ‘carbon budget’, een CO2-budget op basis waarvan de bouwsector haar klimaatimpact kan terugdringen.

Wij geloven dat ‘doen’ de beste manier om verandering tot stand te brengen. Dit doen wij al jaren, en we helpen anderen partijen graag om mee te gaan in de beweging. Dit is één van de redenen waarom we anderen architecten graag onderwijzen over biobased ontwerpen en bouwen. Hoe doe je dat in het echt?

De klimaatcrisis vraagt om een radicaal andere manier van ontwerpen, bouwen, onderhouden, samenwerken en financieren. Gideon verandert de bouwsector op positieve wijze, zodat ze bijdraagt aan een duurzame, gezonde, fijne en mooie leefomgeving, nu en in de toekomst. Deze missie sluit helemaal aan op onze missie.

In het nieuwe manifest wordt opgeroepen tot drie zaken:

  1. Het introduceren van een ‘MPG-2’, die zich richt op de milieu-impact in de productie- en bouwfase
  2. Het verbeteren van het Milieuprestatiestelsel
  3. Het bepalen van een carbon budget voor de bouwsector, om een grens te stellen aan de totale CO2-uitstoot van de sector en zo effectiever te sturen op verduurzaming

Het manifest is al door meer dan 140 partijen in de bouw ondertekend: van architecten en adviseurs tot bouwers en projectontwikkelaars.

Lees meer over Manifest 2.0: Bouwen binnen de grenzen van onze planeet

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!