Als architect ben je niet alleen bezig met het ontwerpen van gebouwen. We bezoeken graag evenementen waarbij we kunnen netwerken met samenwerkingspartners, collega’s of onderwijsinstellingen. Daarnaast bekijken we regelmatig mooie voorbeelden van biobased gebouwen die gerealiseerd zijn door andere bureaus.
Zo bezochten we de grootste vastgoedbeurs, presentaties van studenten van de studie ‘Building environment’ en gingen we op excursie naar een biobased gemeentehuis.

PROVADA vastgoedbeurs

Vorige maand bezochten wij de PROVADA vastgoedbeurs in RAI Amsterdam. Met bijna 300 stands, 250+ sprekers en 26500+ bezoekers verspreid over 20.000 m2 is het de grootste vastgoedbeurs van Nederland.

Op de beurs waren veel grote ontwikkelaars, aannemers, architectenbureaus en het Rijksvastgoedbedrijf aanwezig. Wij zijn met meerdere partijen in gesprek gegaan en hebben mooie contacten gelegd. Het doet ons goed om te zien dat bijna alle grote aannemers bezig zijn met houtbouw, voor bijvoorbeeld flatgebouwen en nieuwe rijtjeswoningen. Er is veel vraag in de markt, en het is mooi om te horen dat NarrativA architecten al een bekende naam is bij velen in de sector. We hebben onze biobased kennis en ervaring aangeboden en hopen verder te mogen praten over het ontwikkelen van biobased kantoorgebouwen, scholen en woningbouw. To be continued!

HU Tech in de Spotlights

Op 20 juni bezocht Shai ‘HU Tech in de Spotlights’ van de technische opleidingen van Hogeschool Utrecht (HU). Hier werden werken van studenten gepresenteerd. Het is mooi om met studenten te sparren en om praktijkervaringen en ideeën uit te wisselen.

We hebben regelmatig stagiaires gehad van opleiding ‘Built environment’ (voorheen bouwkunde). Tijdens deze opleiding kiezen studenten tussen verschillende richtingen: constructie, bouwmanagement, bouwkunde of architectuur. Voor de komende stageperiode vanaf september hebben wij geen stageplek vrij. Wil je solliciteren voor een stage vanaf februari 2024? Kijk voor meer informatie op: https://narrativa.nl/stage-lopen-bij-narrativa-architecten/

Met VIBA op excursie naar het gemeentehuis van Voorst

NarrativA architecten is lid van de VIBA (Vereniging Integrale Bio-Logische Architectuur). Een fijne club met een open cultuur om kennis en ervaringen te delen. Samen met andere leden gingen wij op excursie naar het gemeentehuis van de gemeente Voorst in Twello. Het is een mooi voorbeeld van een groot rennovatieproject op een biobased manier. Erg inspirerend om op een andere schaal de biobased technieken te bekijken. Het gebouw is opgebouwd met kalkhennep wanden aan de buitenkant door aannemersbedrijf EcoBouw Salland van Rens Borgers.

Meer weten over VIBA? Neem eens een kijkje op www.vibavereniging.nl. Naast de excursies naar projecten, vindt er één keer per maand in het VIBA café een lezing plaats waarbij we dieper ingaan op een bepaald onderwerp.

Gemeentehuis Voorst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!