In Zuid-Holland zijn we gestart met een mooi project voor zakelijke opdrachtgevers. Een gezonde en fijne leefomgeving voor bewoners van een zorginstelling.

Biobased advies

In opdracht van ingenieursbureau Aveco de Bondt versterken wij het adviesteam voor een biobased, gezond en installatie-arm woongebouw. Samen verzorgen wij het biobased advies in de breedste zin. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de materialisatie en details, maar vooral naar het totaalpakket zoals constructie- en installatieconcept.

Voor een appartementsgebouw zijn er binnen het bouwbesluit hogere eisen dan er voor een vrijstaande woning zijn. Ook voor dit zorggebouw van drie verdiepingen komt er meer bij kijken. Denk aan de eisen op het gebied van brandwerendheid, toegankelijkheid en akoestiek. Het is mooi om te zien dat de opdrachtgever ook hoge ambities heeft als het gaat over circulariteit, duurzaamheid en uiteraard zoveel mogelijk biobased bouwen.

Samen met de projectarchitect en de experts op het gebied van brandwerendheid, geluid, constructie en bouwbiologie komen wij tot een volledig ontwerp dat aan alle ambitieuze wensen voldoet.

We werken met veel voldoening aan dit project, waarbij het einddoel is een gezonde en fijne leefomgeving voor de cliënten. Mensen die wat begeleiding nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Elke client heeft zijn eigen kamer, met eigen badkamer en pantry. Elke verdieping is voor een aparte groep bewoners met eigen woonkamer en woonbegeleider.

De vraag naar kennis en kunde over biobased bouwen neemt toe. Professionele partijen zijn niet meer alleen op zoek naar inspiratieverhalen, maar ook naar ervaren ontwerp- en bouwpartijen die kunnen zorgen voor hoge kwaliteit en duurzaamheid in combinatie met weinig risico en lage faalkosten. Daarom willen wij onze kennis en ervaring breder inzetten en toegankelijk maken, niet alleen voor de particuliere markt maar ook voor de groeiende professionele opdrachtgevers.

We zijn klaar voor meer grootschalige projecten als deze. Ben jij zelf op zoek naar een ervaren partner voor biobased en biofilische architectuur? Wij hebben een brede scala van mogelijkheden om jullie te ondersteunen als architecten, adviseurs, of trainers. Lees meer over de zakelijke samenwerkingsmogelijkheden of neem direct contact op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!