Twee van onze ontwerpen zijn onlangs verschenen in de Kavel & Huis Schuurwoningen special.
Heb je het magazine niet in huis? Geen probleem, je kunt de artikelen ook bekijken op onze website.

Bijzondere duurzame schuurwoning met verstelbare zonwering van hout

“De droom van de bewoners om zelf een huis te bouwen komt met de in aanbouw zijnde schuurwoning echt in beeld. Er is inmiddels gestart met de bouw. Deze woning krijgt dezelfde vorm als de vijf naastgelegen hallen, een rechthoekige vorm met een zadeldak. Het is als het ware een zesde hal, maar dan strakker gedetailleerd, zodat het duidelijk is dat het om een woning gaat. De eenduidige vorm wordt versterkt door de gevel en het dak te bekleden met houten bamboe delen. Bijzonder detail is de verstelbare zonwering aan de zuidgevel, bekleed met hout, die omhoog kan worden geklapt.”

Meer lezen over onder andere de elektrisch bediende, houten buitenzonwerende luiken (shutters), de bamboe gevelbekleding en het zomernachtventilatie systeem?

Gerealiseerde twee-onder-een-kapwoning in Almere

“De vraag was om als uitgangspunt een woonvorm te bedenken waar een modern samengesteld gezin naast de bevriende ‘ex-partner’ kon wonen zonder dat de kinderen telkens de tas hoefden te pakken van de ene naar de andere ouder. Shai: ‘Het is mooi om te zien dat mensen bevriend kunnen blijven na een scheiding. Het gebeurt misschien niet vaak, maar het is zeker heel fijn voor de kinderen. Uiteraard is het een bijzondere dubbele schuurwoning geworden met de kinderkamers als verbindingselement tussen de twee woningen.’”

Benieuwd naar hoe de privacy gegarandeerd wordt? En naar de ecologische principes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!