Op 18 mei organiseerde NarrativA een lezing over biobased, ecologisch bouwen.
Na ontvangst met koffie/thee en lekkers werden de deelnemers getrakteerd op een boeiend verhaal van Shai.
Onderwerpen die aan bod kwamen waren: de opbouw en de voordelen van houtskeletbouw, zongericht ontwerpen, een gezond binnenklimaat, een dampopen constructie en het gebruik van biobased materialen voor constructie, isolatie en afwerkingen.

De deelnemers waren zeer betrokken en stelden goede vragen over hun eigen leefomgeving en het milieu en het effect van biobased bouwen daarop.
Doordat er vele biobased materialen aanwezig waren werd het verhaal ook tastbaar.

Verdiepingssessie biobased bouwen december 2020 (foto Joni Israeli)

Samen staan we sterk

Opvallend was het dat er meerdere mensen waren met plannen voor een CPO-project. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, samen met een groep je eigen huis bouwen. De CPO initiatiefnemers zijn samen met de gemeente of provincie bezig om geschikte grond te vinden voor hun project. Hun wens is om meerdere woningen te bouwen en als collectief bezig te zijn met duurzaamheid, het delen van voorzieningen en levensloopbestendig wonen. De ideeën haken ook aan bij de trend om langer zelfstandig te blijven wonen en voor elkaar te zorgen. De droom is om compacte woningen te bouwen met een gezond binnenklimaat en dichter bij de natuur.

Biobased bouwmaterialen – kalkhennepblok van IsoHemp

Tot nu toe heeft NarrativA vooral woningen ontworpen en gebouwd voor particulieren. Wij zijn er echter van overtuigd dat biobased en ecologisch bouwen zeer geschikt is voor CPO projecten. Biobased bouwen sluit heel goed aan bij de levensvisie van de initiatiefnemers.

We zijn dan ook heel benieuwd wanneer de initiatiefnemers van de CPO projecten een geschikte locatie hebben gevonden, zodat wij het ontwerpproces in gang kunnen gaan zetten. Ook nodigen we bij deze iedereen uit met plannen voor een CPO-project om contact met ons op te nemen. Wij denken graag mee met jullie plannen en vertellen graag over de voordelen van biobased bouwen.

Verdiepingssessie biobased bouwen 2020

Na afloop van de lezing werd er tijdens de borrel nog gezellig nagepraat, contactgegevens uitgewisseld en ervaringen gedeeld. We danken alle enthousiaste deelnemers van de lezing voor hun betrokkenheid. Wij hopen dat iedereen waardevolle kennis heeft opgedaan, die bruikbaar is bij het realiseren van een biobased droomhuis of woonproject. Uiteraard helpen wij jullie graag verder.

Graag tot ziens bij NarrativA!

Lezing mei 2019 (voor-Covid 19) – enthousiaste deelnemers en biobased materialen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!