De woning in het Groene Hart is opgeleverd! Vanaf de eerste schets tot aan oplevering is nog geen twee jaar voorbij gegaan. Op dit moment met een gespannen bouwindustrie is het extra knap 😉

Elke oplevering is een beetje emotioneel. De woning is vanaf een ‘baby concept’ ontwikkeld tot een volwaardige huis. Wij hebben een lang en intensief traject samen doorlopen. Nu is het tijd om los te laten, de woning en opdrachtgevers zullen het prima doen ook zonder ons. Bij elke oplevering heb je altijd een lijstje met wat openstaande punten die nog verholpen gaan worden. Deze lijst is niet lang en zal binnenkort worden doorgelopen door de goede timmerlieden van bouwbedrijf van Engen.

Onze complimenten aan de timmermannen: Joppe, Mark en Demian, de uitvoerder: Nigel, de projectleider: Dennis en de verschillende onderaannemers. Last but not least de hoofdaannemer Jan-Willem en natuurlijk de opdrachtgevers Sara en Michel die ervoor hebben gezorgd dat wij dit allemaal mochten doen.

Biofilisch huis

Op televisie zien we bouwprojecten met desastreuze bouwfouten, aannemers die altijd te laat zijn en kosten die drie keer zo hoog uitvallen. Gelukkig kan een eigen huis bouwen ook op een andere manier. Dat bewijst de samenwerking met dit bouwteam. Wij zijn ondanks de snel stijgende materiaalkosten en schaarste, netjes binnen de marges gebleven en het kwalitatieve huis is opgeleverd voor het afgesproken moment.

De gelikte interieur-foto’s zullen nog even op zich laten wachten. De puntjes moeten nog op de i gezet worden: de keuken wordt nog geplaatst, de houten vloer gelegd, een kleine houtkachel voor de gezelligheid wordt nog geïnstalleerd, de meubels moeten nog verhuisd worden en uiteraard moet de tuin nog ingericht worden.

De opdrachtgevers Sara en Michel, de aannemersbedrijf Van Engen en wij zijn tevreden en trots op het verloop en het resultaat. Wij kijken uit naar de housewarming party. (Hint hint ;-))

Ben je benieuwd naar de ervaringen over dit nieuwbouwproject vanuit de verschillende betrokkenen? De recensie van de opdrachtgevers kun je hier al lezen. Binnenkort delen wij ook interviews met de hoofdaannemer, voorbereider en één van de timmermannen. Houd onze nieuwsbrief dus in de gaten!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!