Biobased energieneutraal verbouwing Maarn

In de wijk van deze woning in Maarn, vroegen de buren zich al af waarom de verbouwing zo lang duurde. Nu zij het resultaat gezien hebben, snappen zij dit. Wij zijn ook op bezoek geweest om het eindresultaat te bekijken. Dat is altijd fijn: als je ziet dat mensen blij zijn en met veel plezier in hun nieuwe huis wonen. Daar doe je het voor en dat geeft veel voldoening.

Wens

De opdrachtgevers, Pien en Reinier, wilden van de woning een biobased, levensloopbestendig en energieneutraal huis maken. Bij de start van het project waren sommige wensen groter dan het budget. Een voorbeeld is een aanbouw toevoegen aan huis. Wij adviseerden echter om eerst te bekijken wat er in de bestaande schil gerealiseerd kon worden. Dit scheelde veel kosten waardoor de verbouwing beter in het budget paste. Een uitbouw is niet altijd noodzakelijk om meer ruimte te creëren. We legden de opdrachtgevers uit dat wij er met een goede indeling voor konden zorgen dat alles wat zij nodig hadden, in het huis zou passen. Dit is inderdaad gelukt en de bewoners zijn nu, nadat ze al een paar maanden in het huis wonen, erg tevreden.

Efficiënte indeling kleine keuken
Zoals je op de foto ziet, is de keuken efficiënt ingericht waardoor er veel werkruimte ontstaat in een relatief kleine keuken. Aan de rechterkant naast het raam is een extra aanrecht met een spoelbak.

Naast de indeling van deze woning, is ook de gebouwschil zelf van binnenuit aangepakt. Het is een mooie woning geworden met een fijn binnenklimaat, lage energiekosten en een efficiënte indeling.

Wil jij ook een woning bouwen of verbouwen, en vind je het fijn om eerst telefonisch contact te hebben over de mogelijkheden? Laat ons dit weten en we kunnen een telefonisch of online gesprek inplannen.

warm interieur

De woonkamer vanuit de keuken.

warm interieur ecologisch en biobased

Woonkamer met een warm interieur.

Inloopkast in compacte woning

Een foto vanaf de slaapkamer richting de inloopkast. Vanuit de inloopkast heb je toegang tot de badkamer (rechtdoor) en de hal (aan de linkerkant).

Lichte badkamer met dakraam

In de lichte badkamer is er geen raam in de voorgevel geplaatst, maar in het schuine dak. Tijdens het douchen kun je door het dakraam naar buiten kijken, een soort buitendouche.

Wil je op de hoogte blijven van onze projecten? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!