Vakantiewoning met een groendak

 

Moderne biobased vakantiewoning

Vakantiewoning Maarn

Deze vakantiewoning is geïnspireerd op de zandheuvels van het vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug. De woning is op een heuvel gesitueerd en heeft een mooi uitzicht op de omgeving.

De verspringende ronde daken met groen zorgen voor een speels ontwerp, maar zijn uiteraard ook om functionele redenen ontworpen. Een klein dakkapel zorgt voor meer hoogte boven de trap. In een bestemmingsplan staat vaak de maximale woninghoogte en goothoogte aangegeven. Voor deze plek geldt ook een maximale inhoud.

Vakantiewoning te Maarn

Jaar:
2020

Locatie:
Maarn

Opdrachtgever:
Particulier

Status:
Opgeleverd

Oppervlakte:
98 m2

Project architect:
Shai van Vlijmen

Project team:
Shai van Vlijmen
Julen Barrientos
Veronica Fernandez
Vincent Postma
Miguel González
Hans Klanker
 

Aannemer (casco+):
Bouwbedrijf van Engen

Afbouw:
Opdrachtgevers

Fotograaf:
John Lewis Marshall

Met de ronde daken hebben wij de beperkingen van het bestemmingsplan opgelost.
De goothoogte blijft laag, de inhoud is onder de maximaal toegestane kubieke meters gebleven en de woning heeft de uitstraling van een biobased en ecologisch huis. Geen “Hobbit huisje”, maar een modern en strak tweede huis waar je veel tijd in wilt doorbrengen, niet alleen in de zomerperiode maar ook tijdens een strenge winter.

Het huis is zongericht ontworpen, met veel glas op het zuiden in combinatie met een goede en natuurlijke isolatie.
Ik ben bang dat je na een paar dagen verblijven in dit huis, je eigenlijk niet meer terug wilt naar je andere huis…

Op de begane grond zijn alle ruimtes die je nodig hebt, compact maar met alle comfort voor een gezin: woonkamer, keuken, wc en een slaapkamer met badkamer. De L-vorm van de woonkamer – keuken creëert en definieert de ruimte.
De woonkamer – keuken omarmt het buitenterras en via een grote schuifpui is een optimale verbinding tussen binnen en buiten. Op de verdieping is een extra slaapkamer met badkamer. Een werkplek op de ruime overloop grenzend aan de vide zorgt voor contact en verbinding tussen de personen op de verschillende niveaus.

Op de ronde daken ligt sedum

 

 

Vraag hiernaast de projectdocumentatie aan.

Ongeveer één keer per maand ontvang je een e-mail met informatie over interessante blogberichten, lopende projecten, of lezingen.

Als de e-mails niet meer wilt ontvangen, kun je je altijd uitschrijven via de link onderaan iedere e-mail. Wij hopen uiteraard dat wij je mogen inspireren om jouw droomhuis te kunnen bouwen!

Recensies Project Vakantiewoning te Maarn

‘Shai gelooft er zelf ook in’

We waren al een tijd op zoek naar een recreatiewoning. We hadden gekeken naar bestaande woningen, maar die pasten niet bij onze wensen. Op een gegeven moment stond er op een mooi kaveltje een gedateerd vakantiehuis te koop, klaar voor de sloop. Toen kwam opeens een andere droom uit: de droom om ooit een eigen biobased ecologisch huis te bouwen. Dat werd dus een vakantiehuis.

Toen we het terrein hadden gekocht, zijn we eerst bij diverse pakketbouwers geweest. Ook ben ik zelf aan het tekenen geslagen. Maar we kwamen er niet uit. Zoveel keuzes! Ik was ooit op een workshop van Shai over biobased bouwen geweest. Zodoende kwam hij weer in onze gedachten toen we besloten om toch een architect in de arm te nemen. Het klikte meteen, Shai denkt mee en luistert goed. We hebben samen met hem een ander project van NarrativA bekeken, dat al was gerealiseerd. Die sfeervolle woning gaf ons een goed gevoel. Shai heeft vervolgens twee schetsen gemaakt op basis van onze wensen en één daarvan zijn we gaan uitwerken.

Ik had niet verwacht dat de samenwerking zo soepel zou verlopen. Ik had de indruk dat architecten nogal eigenwijs zijn en alleen hun eigen ideeën naleven. Zelf vind ik het leuk om betrokken te zijn en mijn inbreng te hebben; ik heb ook tekeningen gemaakt en wil straks tijdens de bouw zelf de handen uit de mouwen steken. Zo breng je je eigen energie in een huis. Shai is een architect die die betrokkenheid ondersteunt en toestaat. Als hij onze ideeën goed en realistisch vindt, neemt hij ze gewoon over. Het voelt vertrouwd om met hem samen te werken.

We hebben een spannende tijd achter de rug. De regelgeving met betrekking tot de bouwvergunning was complex. Shai adviseerde om niet te snel op te geven en bij de gemaakte plannen te blijven. Je merkt aan alles dat hij er zelf ook in gelooft. Omdat het om een recreatiewoning gaat, hadden wij de luxe dat het bouwen geen haast heeft. Uiteindelijk hebben we de toestemming gekregen, we gaan bouwen!

We verheugen ons om straks in de prachtige natuur te recreëren in ons zelfgebouwde natuurlijke huis. Maar het proces ernaartoe is minstens zo leuk!

Marcel  – Utrechtse Heuvelrug

Compacte woning met veel ruimte en een schuifpui naar het buitenterras

 

 

Vraag hiernaast de projectdocumentatie aan.

Ongeveer één keer per maand ontvang je een e-mail met informatie over interessante blogberichten, lopende projecten, of lezingen.

Als de e-mails niet meer wilt ontvangen, kun je je altijd uitschrijven via de link onderaan iedere e-mail. Wij hopen uiteraard dat wij je mogen inspireren om jouw droomhuis te kunnen bouwen!