Biobased villa Amsterdam-zuidoost

Biobased villa Amsterdam-zuidoost

[threecol_one]
Status: Opgeleverd
Locatie: Amsterdam-Zuidoost(Driemond)
Jaar: 2015
[/threecol_one] [threecol_two_last]Moderne biobased villa in Driemond(Amsterdam-Zuidoost)

Samen met de opdrachtgevers zochten wij naar een verhaal waarin plastische vervorming het gezamenlijke uitgangspunt was voor de vorm.
Het narratief begint met een hoofdvorm die eenvoudig is als een kindertekening, waar een ‘speciaal element’ doorheen steekt. Het verhaal gaat verder over een zacht warm binnenhuis met een beschermende buitenlaag.

Een duidelijke rol is weggelegd voor de oriëntatie van de woning. De uitvoering in natuurlijke producten en met oog voor details leidt uiteindelijk tot een bijzonder eindproduct.
De beschermende buitenlaag is als het ware om het zachte binnenhuis heen gevouwen, vanaf de noordgevel, door het dak, tot aan de zuidgevel.

De noordgevel, waar de ondersteunende functies in zijn aangelegd, is redelijk gesloten. Bij de zuidgevel stopt de beschermende laag ongeveer 3 meter boven het maaiveld met een duidelijke lijn en veel transparantie eronder. De keuze voor verschillende materialen en afwerking aan de oost -en westgevel (stucwerk) benadrukken het concept van de zachte
binnenkant met de beschermende laag er omheen.


[/threecol_two_last]