Duinwoning Oostvoorne

‘Shai denkt aan de natuur en ons nageslacht’

Tweeënhalf jaar geleden zag mijn man op internet een foto van een huis in Bosch en Duin dat Shai had gebouwd en we waren direct enthousiast. Het was een huis dat paste in de bosrijke omgeving aldaar en dat ook goed tot zijn recht zou komen op ons stukje grond.

We waren bezig met een kavel die geen woonbestemming had. Dit zorgde onder andere voor een wat langer, ingewikkelder traject dan normaal. De kavel grenst aan de voorkant aan de openbare weg en aan de achterkant aan een stuk duin. We wilden graag een huis dat in die omgeving paste, van natuurlijke materialen was gebouwd, een huis waar we samen oud kunnen worden en wat een souterrain heeft.

We hebben niet verder gezocht naar een architect. We waren vanaf het eerste moment tevreden met Shai/NarrativA. Het spreekt ons aan dat Shai huizen ontwerpt die er anders uitzien. Ik vind het ook prettig dat hij nadenkt over het effect van het gebruik van bepaalde bouwmaterialen op ons als mens en op de natuur. Hij is milieubewust en kritisch met betrekking tot milieuvervuiling, hij liet ons nadenken over wat we nalaten aan het nageslacht. Beslissingen over het gebruik van natuurlijke stenen bijvoorbeeld, waarbij de winning ten koste gaat van de natuur. Hij wil zo groen mogelijk bouwen.

Ons huis wordt een houten huis met aan de voorkant een hoog raam waardoor de hal veel licht krijgt. De huiskamer krijgt openslaande deuren en aan de bovenkant ook nog een hoog raam, waardoor de middagzon naar binnenkomt. Ik verheug me erop dat het straks klaar is.

Ons contact met Shai was vanaf het eerste moment prettig. Shai is vriendelijk, rustig, zorgvuldig, gestructureerd. Hij maakte ons wegwijs in de wereld van het bouwen van een huis. We hadden veel wensen: ik wilde een ruimte voor mijn eigen praktijk, we wilden meerdere logeerkamers… Tijdens de ontwerpfase trok de huizenmarkt aan en werden helaas ook de bouwkosten een stuk hoger. We hadden een ontwerp liggen van ruim 220 vierkante meter en 750 kubieke meter, waar we heel blij mee waren. Maar door de verhoogde prijzen, paste het niet meer in ons budget. We hebben toen best een gesprek gevoerd met elkaar. Shai vertelde ons eerlijk dat we op het punt waren gekomen om te gaan schrappen in onze wensenlijst. Het was een kwestie van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Je merkt dan dat Shai meeleeft en goed adviseert. Ons huis moest kleiner en eenvoudiger. Shai kwam met een aangepast ontwerp van ruim 200 vierkante meters en 670 kubieke meter; we hebben twee logeerkamers ingeleverd en mijn praktijkruimte is uiteindelijk toch in het souterrain terecht gekomen. Maar nog steeds is het een heel leuk huis!

Shai heeft voor ons o.a. de bouwvergunning (omgevingsvergunning) aangevraagd in samenwerking met een externe adviseur/kennis van ons, en dat is goed verlopen.
Ook is er al een aannemerselectie geweest. Wij moeten nog de puntjes op de ‘i’ zetten met één van de aannemers. Dan zie je dat Shai verstand van zaken heeft, hij weet waarover hij praat. Het coördineren van de totale bouw laat ons budget niet toe, maar Shai zal op cruciale momenten aanwezig zijn. Als het goed is, gaat de bouw in augustus 2018 beginnen.

Caroline – Oostvoorne

‘De samenwerking met Shai is een prettige ervaring’

Het ontwerpen van je eigen huis is een proces dat ontstaat uit je wensen die je als nieuwe bewoners hebt en de creativiteit en deskundigheid van de architect die dit voor jou vertaalt in een ontwerp.
Voor ons was het zien van huis Bosch en Duin de eerste stap in onze relatie met Shai van Vlijmen. Al meteen bij het ontwerp van het impressieboekje viel het ons op dat de samenwerking met Shai een prettige ervaring is. Reden voor ons om met de start van het ontwerpen van het nieuwe huis terug te keren naar Shai en zijn team.
Ons nieuwe huis wordt gerealiseerd in een gebied dat tegen de duinen ligt in de gemeente Oostvoorne. Respect voor de omgeving en het creëren van een huis dat past in dit natuurgebied is voor ons belangrijk.
Tijdens onze bezoeken aan Shai, voorziet hij ons van ideeën en mogelijkheden waaruit wij kunnen kiezen. Al pratend kom je zo tot een eindresultaat dat voldoet aan de eisen en wensen die passen in ons leven en de toekomst.  Wij zijn zeer tevreden met de deskundigheid van Shai en zijn prettige manier van werken zorgt ervoor dat wij met vertrouwen de realisatie van ons nieuwe huis tegemoet zien.

Piet – Oostvoorne

De woning is gebouwd in houtskeletbouw. De dampopen buitenbetimmering in de duurzame houtsoort Western Red Cedar (WRC), wat vooraf vergrijsd is. Rondom het huis is nagemaakte Geopietra steen gebruikt.
Foto van de achtergevel van de woning in Oostvoorne vanuit de tuin gezien
Nagemaakte Geopietra Steen