We werken veel met stagiaires van Hogescholen of de Technische Universiteit. Zij moeten vaak in hun derde jaar, een halfjaar stagelopen. Buiten Nederland doen afgestudeerde architecten vaak een internship om werkervaring op te doen. Zo ook bij ons: we hebben meerdere jonge architecten op internship gehad uit Europa die meer willen leren over biobased ontwerpen, hoe je dat doet en hoe de techniek daarachter in elkaar steekt. Zij zijn gemotiveerd om ook in het buitenland op zoek te gaan naar een goed bureau, als daar de kennis is. Je leert immers het beste van mensen die iets zelf al jaren doen. Deze ervaring neem je daarna zelf weer mee in je eigen werk: je hoeft het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden maar verder ontwikkelen. Hiervoor hebben wij onder andere contact met een instelling uit Spanje, Italië en Frankrijk, via waar ook Sara bij ons is gekomen.

In een interview deelt onze Spaanse intern Sara Garin haar reis bij NarrativA architecten. Na het verlengen van haar 6-maanden durende internship met nog eens 6 maanden, vertelt Sara over haar ervaring binnen de wereld van biobased ecologische architectuur, en de passie en ondersteuning die ze bij ons bureau vond.

The perfect match

“Het voelt als een perfecte match,” zegt Sara met enthousiasme. “Vanaf het begin voelde ik me zo comfortabel met Shai en Christiaan. Ze hebben me enorm geholpen. Ik ben een erg nieuwsgierig persoon en stel veel vragen, vooral over het biobased ecologische deel van het werk. Ze nemen altijd de tijd om te antwoorden.” Gedurende haar internship heeft Sara niet alleen kennis gemaakt met nieuwe materialen en bouwtechnieken, maar heeft ze ook de kans gekregen om mee te werken aan uitdagende projecten en mee te doen aan trainingen en, bouwbezoeken en seminaars. Ze reflecteert: “Ik heb hier aan verschillende projecten gewerkt en heb echt meer geleerd over het ecologische biobased deel dan gedurende mijn hele studie. Dit is erg interessant en ik hoop het te mogen gebruiken in mijn verdere loopbaan.”

Maar het is niet alleen de professionele ervaring die Sara’s verblijf in Nederland waardevol maakt. Ze deelt ook haar persoonlijke ervaringen, van de uitdagingen bij het vinden van een kamer in Utrecht, tot haar liefde voor het Nederlandse landschap en de fietscultuur.

Benieuwd naar Sara’s volledige verhaal en haar ervaringen bij NarrativA architecten? Lees het hier (in het Engels).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!