biophilic design

We hebben weer een bouw-update! In Oosterwold (Almere) zitten alle kozijnen op hun plek en in Haarlem zijn de spanten geleverd. Volgende week gaan wij op bezoek in Haarlem, een verslag hierover volgt nog…

Bouw Oosterwold

De dakafwerking ligt inmiddels op de woning en de schuur en het huis kan bijna casco opgeleverd worden. Daarna zullen de opdrachtgevers zelf aan de slag gaan met de buiten betimmering en binnen afwerking. Wij kijken ernaar uit om de woning te bewonderen wanneer deze gerealiseerd is. Het belooft een mooi, licht huis te worden met een prettig binnenklimaat en een indeling afgestemd op de bewoners.

HSB i.c.m. gelamineerde liggers

De woonkamer – nog als kale houtskeletbouw (HSB), en gelamineerde liggers onder de verdiepingsvloer.

De aannemer voor deze woning is Bouwbedrijf van Engen. We hebben al meerdere projecten met hen uitgevoerd. De timmermannen uit Oosterwold, gaan hierna door naar het Groene Hart waar een nieuwe woning van NarrativA wordt gerealiseerd.

Voor dit project hebben wij door financiële redenen geen directievoering kunnen doen. Toch zijn wij betrokken gebleven in het proces en kwamen een paar keer langs om het werk te bekijken en te begeleiden. Het grootste deel van de informatie zit al in onze tekeningen en documenten. Toch blijft het een redelijk ingewikkeld proces waar enig overleg nodig is om de kwaliteit van het product nog hoger te krijgen.

Almere staal dakbekleding op houtbouw

Achtergevel woning Oosterwold – de woonkamer is op het zuiden gericht. De veranda volgt zodra de steigers afgebroken zijn. 

De gesprekken op de bouw zijn altijd leerzaam. Wij als architecten kunnen bepaalde details bekijken en bespreken met degene die het in elkaar heeft getimmerd. Wat zou hij liever anders zien op onze tekeningen? Wat werkt goed, en waar kunnen de puntjes op de ‘i’ nog beter gezet worden?

Bouwoverleg Oosterwold

Bovenop de steiger legt de aannemer uit hoe het kozijndetail is uitgevoerd.

Wij willen de uitvoerders, Tom en Roberto, en de timmermannen, Joppe en Mark, bedanken voor hun zorgvuldige werk en de goede afstemming tijdens de uitvoering.

Het Groene Hart

Begin 2022 beginnen we met bouwen in één van de dorpen in het Groene Hart. Lees hier alvast wat de opdrachtgevers zeggen over onze samenwerking en het ontwerpproces.

natuurinclusief huis ecologisch bouwen

Artist’s impression – de Volendamse muts, het Groene Hart. Start bouw januari 2021.

Wil je op de hoogte blijven van de bouw van deze woningen en onze andere projecten?
Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!