De omgevingsvergunning voor de bouw van een villa in Driebergen-Rijsenburg is goedgekeurd!

Architectuur

Het ontwerp van de woning is geïnspireerd op de jaren ’30-architectuur.
Uiteraard met zoveel mogelijk ecologische bouwmaterialen, gericht op de zon en in een hedendaagse vertaling. Grote, overstekende dakgoten en horizontale lijnen kenmerken de woning.

3D impressie voorgevel

De horizontale, houten geveldelen op de verdieping zorgen voor verbinding met de bosrijke omgeving. Grote ramen in de achtergevel geven veel licht en zicht op de prachtige achtertuin. Het terras aan de achterkant van de woning is grotendeels overdekt met een glazen overkapping. Als de tuindeuren openstaan, lopen binnen en buiten vloeiend in elkaar over.

Indeling

De entree van de woning heeft een dubbele hoogte en krijgt veel licht door een dakraam. De linker aanbouw van de woning is ingedeeld als mantelzorgwoning. De royale kelder, die deels dienst doet als garage en deels als ruimte voor opslag en installaties, en de verdieping zijn bereikbaar met een compacte lift. Zo is de woning toekomstbestendig gemaakt. In de woning is verder voldoende ruimte voor verschillende werkplekken, fijne zithoekjes en slaapkamers voor gasten.

begane grond

1e verdieping

Opbouw

De woning wordt grotendeels gebouwd met houtskeletbouw, met ingeblazen cellulose isolatie tussen de houten stijlen en houtvezel isolatie aan de buiten- en binnenzijde van het houtskelet. Zo ontstaat een uitstekend geïsoleerde woning, met een comfortabel en gezond binnenklimaat. Zonnepanelen op het dak zorgen voor stroom.

In de wintermaanden kan er ook stroom worden opgewekt met een pelletketel, die tevens de warmte levert voor de vloerverwarming en warm tapwater. In de gevel geïntegreerde zonneschermen houden de woning in de zomer koel.

De grote aanbouw krijgt een sedumdak, dit dient als extra isolatie en waterbuffering bij hevige regenbuien. Het groene dak is ook fijn voor insecten en zorgt voor een mooi uitzicht vanuit de kamers op de verdieping.

3D impressie achtergevel, met aan de rechterkant de mantelzorgwoning met sedumdak

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!