Hoe het met de bouw van deze bijzondere villa staat? De parkeerkelder, begane grond vloer en wanden zijn geplaatst, momenteel wordt de eerste verdieping gebouwd en daarna komt er nog de vliering en uiteraard het dak.

Bouwbord – villa Driebergen

Wij maken in een vroeg stadium van het ontwerpproces een 3D model van het ontwerp. Je kan dan digitaal rondlopen en rondkijken in je toekomstige droomhuis. Die computerbeelden en filmpjes geven al een goed beeld van de keuzes die wij hebben gemaakt. Daarnaast werken we vaak ook met maquettes. Een maquette geeft veel inzicht in de woning, op een andere en meer directe manier dan via een computerscherm.

De begane grond elementen worden op een onderregel geplaatst.

De bouw verloopt vlot doordat de houtskeletbouw wanden geprefabriceerd worden in de werkplaats. Alle onderdelen kloppen op de millimeter, waardoor de elementen op locatie met een lichte elektrische hijskraan snel op hun plek gezet kunnen worden. De elementen worden op een onderregel geplaatst en met elkaar verbonden. Door het gebruik van een elektrische hijskraan wordt er geen CO2 of stikstof uitgestoten.

Een foto van de inrit naar de parkeerkelder en de houtskeletbouw wanden op de begane grond.

Zoals je op de foto’s kan zien is de parkeerkelder van beton. Voor een parkeerkelder zijn er helaas nog geen andere geschikte, natuurlijke bouwmaterialen. Boven de grond is alles van hout en er worden natuurlijke isolatiematerialen zoals houtvezel isolatie en cellulose isolatie toegepast. Het installatieconcept van deze woning is best bijzonder in vergelijking met concepten die vaak gebruikt worden voor particuliere woningen.

Graag vertel ik jullie daar meer over in een van de komende blogs.

Shai naast zijn bouwbord bij de inrit van de parkeergarage.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!