Villa Driebergen – moderne ecologische biobased en gezonde architectuur

Onlangs hoorden wij tijdens een bijeenkomst voor professionals, nog aardig wat (onterechte) ‘belemmeringen’ langskomen met betrekking tot biobased bouwen. De enige belemmering die wij zien, is dat grotere opdrachtgevers de stap nog niet durven maken. Er is angst voor gebrek aan kennis en ervaring of goede, betaalbare bouwers, maar dit is onterecht.

Kennis en ervaring rondom biobased

Er wordt nog vaak gedacht dat er onvoldoende kennis en ervaring in Nederland aanwezig is rondom biobased bouwen, en dan voornamelijk voor grotere projecten. Dit is onterecht vinden wij. Wij zijn al meer dan 15 jaar bezig met biobased bouwen, maar er zijn ook architecten die het al 40 jaar doen. Er zijn volop aannemers, leveranciers en architecten met jarenlange ervaring, óók bij grote projecten. In Nederland zijn er mooie voorbeelden van gebouwen, scholen en appartementencomplexen die op een biobased manier ontworpen en gebouwd zijn, maar er kan nog veel meer.

Projecten

In Driebergen hebben wij zelf een biobased villa gebouwd met de complexiteit van een kantoorgebouw of appartementencomplex. De woning met inhoud van bijna 3000 m³ heeft een lift en een grote parkeerkelder voor 8 auto’s (een gemiddelde rijtjeswoning is rond de 400-450 m³). Dat biobased bouwen alleen voor op kleine schaal is, is dus onjuist.

Wij werken samen met veel adviseurs, aannemers en leveranciers die volop ervaring hebben met biobased ontwerpen en bouwen. Door ons uitgebreide netwerk kunnen wij ook bij grotere projecten, snel schakelen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden van biobased bouwen? 
Je bent van harte welkom om te bellen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek over jouw nieuwbouw of renovatieproject, groot of klein.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!