In de buurt van Leiden in het Groene Hart hebben wij een paar maanden geleden een bijzondere woning opgeleverd. De bewoners zijn erg blij met hun nieuwe woning en wij zijn ook trots op het resultaat. Hieronder een overzicht van verschillende publicaties.

Fotoshoot

Samen met fotograaf John Lewis Marshall gingen wij op projectbezoek, om deze biobased woning van mooie beelden te voorzien. Wil je de foto’s zien en meer achtergrondinformatie lezen? Bezoek dan onze projectpagina ‘Houten woning in de polder‘.

Gebouw van het Jaar

BNA Beste Gebouw van het Jaar maakt de meerwaarde van architectuur zichtbaar. Niet de beste architect of het mooiste gebouw. Juist gebouwen met meerwaarde voor omgeving, gebruiker en maatschappij vallen in de prijzen. Op de website van de architectuurprijs BNA Beste gebouw van het Jaar 2023 vind je onze inzending.

Vakblad magazine Het Houtblad

De woning verscheen ook in het vakblad magazine Het Houtblad. Op onze publicaties-pagina vind je het artikel met meer informatie over het zongericht ontwerp, de indeling, installaties, isolatie, bouwmaterialen en andere details. In onderstaande video vertelt onze architect Shai meer over het realiseren van de duurzame biobased woning.

Hoogwaardige houten gevelbekleding

Dat houten gevelbekleding van hoge kwaliteit kan zijn, dat weet Foreco te bewijzen met haar producten. De Siberisch Lariks gevelbekleding is afgewerkt van WaxedWood coating. Hierdoor kunnen de opdrachtgevers 15 tot wel 50 jaar plezier hebben van de houten gevel, zonder enige vorm van inspanning. Enkel om de gewenste kleur te behouden zou tussentijds onderhoud nodig zijn. De combinatie van verschillende profielbreedtes en verschillende kleurtinten maakt dit project een unieke verschijning, vandaar dat Foreco het project heeft opgenomen op hun website.

Foreco

Bouwfoto’s

Op de website van Bouwbedrijf van Engen is een uitgebreide fotoreportage van dit project te bekijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!