We hebben weer nieuwe foto’s vanaf de bouwplaatsen! Momenteel zitten drie van onze lopende projecten in de bouwfase. Kijk je mee?

Haarlem – woonhuis op een passief huis niveau.

De woning in Haarlem begint al de vorm te krijgen van een woning!

Gerrit bouwt met plezier zijn eigen huis, af en toe met de hulp van zijn zoon als er meerdere handen nodig zijn.
Doordat Gerrit een gepensioneerde aannemer is, heeft hij nog een goed netwerk van onderaannemers om in te schakelen. De planning is dat Gerrit en Margaret kerst 2022 in hun nieuwe, biobased woning kunnen vieren.

De houten spanten zullen deels in het zicht blijven. Deze constructieve elementen zijn terug te vinden in het interieur. Gerrit (links) legt zijn bouwkunst uit. Christiaan en Shai luisteren aandachtig. Foto: Hans Klanker

Oosterwold, Almere – Woning voor een jong gezien van vijf. 

De woning in Oosterwold is casco opgeleverd. Niek en Meike doen de afwerking zoals de buitenbetimmering zelf.

Niek en Meike zijn snel verder gegaan met de gevelbetimmering rondom het huis, voordat de steiger afgebroken kan worden. De horizontale houten profielen van de gevelbekleding hebben tijdens de ontwerpfase de hoogtemaat bepaald van de kozijnen. In ons ontwerp stemmen wij de hoogtematen van verschillende onderdelen altijd op elkaar af, Zo ontstaat er in de uitvoering een strakke gevel. Gelukkig past het perfect!

houtbetimmering

De kozijnen en de houtbetimmering worden op elkaar afgestemd. De horizontale belijning loopt door en zowel onder als boven de kozijnen passen hele planken. Dit alles maakt een strakke gevel. Op dit soort plekken zie je het oog voor details van de architect en het vakmanschap van de timmerman samen komen.

’t Groene Hart – Volendamse muts in de polder

Vorige maand is de bouw in het Groene Hart gestart.

De heipalen zitten in de grond, de funderingsbalken zijn gestort en de voorbereiding voor de installaties zoals voor het riool, de meterkast en de warmtepomp zijn in volle gang. Binnenkort wordt de begane grond vloer gestort waarna de prefab houtskelet wanden geplaatst kunnen worden.

De vloerisolatie en de installatie voorbereiding liggen op hun plek. Binnenkort wordt de begane grond vloer gestort. 

Bij dit project doen we de directievoering gedurende de bouw tot en met oplevering. Hiervoor gaan we één keer per week naar de bouwplaats, en hebben we eens in de 2 á 3 weken een bouwvergadering. Tijdens de bouwvergaderingen bespreken we het proces, wij maken samen met de opdrachtgever en aannemer belangrijke beslissingen en bespreken het meer- en minderwerk.
Alle beslissingen komen in de notulen met actiepunten voor de verschillende deelnemers. Gedurende de week wordt er veel besproken met de uitvoerder en de projectleider om te zorgen dat alles loopt als een trein.

Wil je de voortgang van deze en andere bouwprojecten volgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!