Over

Christiaan Gombert

Technisch ontwerper

Mijn verhaal bij NarrativA begint zo’n zeven jaar terug. Tijdens mijn studie Bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht, heb ik hier stage gelopen. Het is destijds van beide partijen goed bevallen, en we hebben altijd contact gehouden. Ik heb altijd gezegd: mocht de tijd komen dat NarrativA uitbreiding zoekt, dan moeten we contact hebben. Dat is vaker voorgekomen, maar telkens was het niet het juiste moment. In augustus 2020 was dat wel het geval, en zo ben ik hier weer komen werken.

 

Kennis en ervaring

Aan de Hogeschool Utrecht heb ik Bouwkunde gestudeerd, met als specialisatie Bouwtechniek en materialen. Dit is het onderdeel dat mij binnen de sector het meeste aanspreekt.

Vervolgens heb ik bij diverse werkgevers ervaring op mogen doen en heb ik zowel bij een architectenbureau als bij een bouwadviesbureau gewerkt. Het bouwadviesbureau was op energiegebied milieubewust: dit was een van de specialiteiten. Zo was ik bijvoorbeeld bezig met berekeningen over het energieneutraal maken van woningen en appartementengebouwen. Ik neem veel expertise mee, die ik hier kan gaan gebruiken.

 

Passie voor ecologische architectuur en houtbouw

De bouw is een hele mooie sector, maar tegelijkertijd is het ook een erg vervuilende sector. Ik vind dat bouwen niet ten koste zou moeten gaan van de leefomgeving maar daar juist aan moet bijdragen. Met ecologische bouw heb je dan een mooie uitkomst. Ja, het is mogelijk om te bouwen zonder schade aan de omgeving te brengen. Sterker nog, het is juist de oplossing voor de huidige CO2-problematiek in de bouw. Biobased bouwen spreekt mij dus heel erg aan, en ik miste dit soms op mijn vorige werkplekken.

Naast het milieuaspect vind ik hout ook een heel mooi materiaal om mee te bouwen. Het heeft een menselijke touch, is erg toegankelijk om mee te werken en een begrijpbaar materiaal. Ik vind het fijn om bij NarrativA weer aan de slag te gaan met biobased materialen en ecologisch bouwen.

Groeien met NarrativA

Bij NarrativA ga ik aan de slag als technisch ontwerper / bouwtechnicus. Doordat het een fijn klein bureau is, zijn de werkzaamheden heel breed. Ik kijk er naar uit om met leuke projecten bezig te zijn en bij te dragen aan de groei van NarrativA architecten. We zijn nu vooral bezig met nieuwbouw en verbouwingen van woningen van particulieren, maar misschien komen daar in de toekomst wel projecten bij van seriematige woningbouw, scholen of appartementencomplexen. Zo kunnen we de voordelen van ecologische bouw opschalen. Er moet een omslag komen in Nederland, en daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.

 

Energiegevers

Waar ik energie van krijg? Als ik iets met een team heb ontwerpen, en zie dat het na realisatie tot in detail is geworden zoals het ook ontworpen was. Over alles in een ontwerp is nagedacht, en dat kan je terug zien. Mensen vinden soms iets mooi, zonder te weten waarom. Als ontwerper weet je wel waarom zij dat vinden.

Om zulke resultaten met een team voor elkaar te krijgen, niet alleen binnen het bureau maar ook met de externen waarmee je samenwerkt, dat is heel gaaf. Samen met de ontwerpers, adviseurs, bouwers en opdrachtgevers iets integraal oppakken en wat moois neer te zetten, dat geeft energie!

Word jij onze nieuwe opdrachtgever?

Bel voor het maken van een afspraak: 030-7521788. Of vul het contactformulier in.
Je bent van harte welkom op ons kantoor voor een kop koffie/thee en een goed gesprek over jouw ideale woon- of werkplek!