In Haarlem is het dak waterdicht afgewerkt en de houtbetimmering is geplaatst!
Het is trouwens niet één dak, want er liggen twee daken op elkaar. Een dubbel dak is een mooie manier om de PV panelen veilig te kunnen bevestigen zonder risico op lekkage. Ook de damp en het vocht uit de constructie kunnen op deze manier goed uit het dak geventileerd worden.

Artist’s impression – woning Gerrit en Margaret te Haarlem. Een biobased energieleverende woning op een passiefhuisniveau.

Van de straatkant ziet het huis er strak en simpel uit, maar onder het dak bevindt zich een redelijk ingewikkelde constructie die zorgt voor de isolatie, ventilatie, en afvoer van het vocht en regenwater.

Onze opdrachtgever Gerrit werkt professioneel, secuur en netjes. Wij zijn enthousiast over zijn uitvoering en de verdieping in onze biobased detaillering. Het wordt een geweldig huis en ook nog een prachtig visitekaartje voor NarrativA.

Een dampdoorlatende geventileerde laag onder de EPDM zorgt er voor dat de damp uit de dakconstructie naar buiten kan, zonder gevaar van lekkage.

Een paar weken geleden was Micky, mijn bouwtechniek docent van 25 jaar geleden uit Israël, op bezoek in Nederland. Ik ben nog steeds dankbaar voor zijn inzet toen, de goede basiskennis en het fijne inzicht dat ik van hem heb geleerd. Met veel trots hebben Gerrit en ik een rondleiding en verdiepingssessie gehad met onze collega uit Israël.

De connectie met Gerrit en Margaret was vanaf het eerste moment goed. Door het lange en moeizame traject dat wij met de gemeente moesten meemaken is de band in stand gehouden en sterker nog, nog beter en nog sterker geworden.

Meer lezen over de achtergrond van dit project? Bekijk dan de eerdere blogpost uit juni 2021, of de recensie van Gerrit en Margaret:

Rondleiding en verdiepingssessie van Gerrit met mijn oude bouwkunde docent, Micky.

Goede architectuur zit in de details. Een bekend spreekwoord is: ‘God is in the details’.

Binnenkort worden de kozijnen luchtdicht gemonteerd. Daarna kan de houtvezel buitenisolatie en gevelafwerking geplaatst worden. Wij kijken er naar uit om het zonweringsysteem in actie te zien. Nog een paar weken geduld…

Wil je op de hoogte blijven van de bouwontwikkelingen van dit duurzame droomhuis en onze andere projecten? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau.

Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!