De omgevingsvergunning van het natuurobservatorium is al een tijdje geleden onherroepelijk geworden!
Nu is het tijd om de volgende fase in gang te zetten. De aannemer is gekozen en het plan is om dit jaar te beginnen met bouwen. De voorbereiding daarvoor is gestart, maar er is nog hulp nodig… wie weet kun jij helpen?

Het Natuurobservatorium wordt een ontmoetingsplek binnen de Eemlandhoeve. De unieke gebouw wordt gemaakt van duurzame en biobased materialen: met een gelamineerde houtconstructie in combinatie met kalkhennep dat in het werk gevormd wordt (in situ). Het observatorium is een publiek gebouw, waardoor het aan stengere eisen moet voldoen dan een woning. Denk bijvoorbeeld aan extra vluchtroutes en brandwerendheid. Het was even zoeken naar alle benodigde onderzoeken en rapporten, maar zoals we eerder al verteld hebben is biobased bouwen een beproefde en bewezen bouwmethode.

Boven in het gebouw kijk je op bijna 8 meter hoogte uit over de polders van het Eemland. Beneden vind je een mooie ruimte voor ontmoeting, maaltijden, vieringen, spel, kunst en scholing. Ook vind je hier nog een kleinere stilteruimte waar je de mogelijkheid hebt om alleen te kunnen zijn, te mediteren of te bidden.

Stichting Eemlandhoeve Netwerk is een crowdfundingscampagne begonnen waar ze op zoek zijn naar mensen en middelen om het plan te realiseren. Ken jij geïnspireerde particulieren of fondsen die dit project willen ondersteunen? Of mensen die als vrijwilligers mee willen bouwen? Kijk dan snel op de projectwebsite van de Eemlandhoeve. Ook als je tips hebt hoe deze maatschappelijk verantwoorde organisatie hun doel kan bereiken, zijn deze uiteraard welkom.

Meer lezen over de visie en hoe je kunt helpen? Bezoek de website van het Natuurobservatorium.

Het uitzichtpunt

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!