Een mooi voorbeeld van een succesvolle totaalrenovatie van een woning uit de vorige eeuw.

Voorgevel VOOR herstel

Voorgevel NA herstel

Opgeleverd: rijtjeswoning uit 1920 gerenoveerd

In Utrecht zijn de bewoners weer terug verhuisd naar hun woning. Zij zijn erg blij met het eindresultaat. Een paar aspecten moeten nog gedaan worden wanneer het weer dat toelaat, bijvoorbeeld wat voeg- en stucwerk in de buitengevel. De opdrachtgevers zijn trots op hun getransformeerde woning uit 1920. Ook willen zij hun huis open stellen voor de Nationale Duurzame Huizen Route, om het resultaat aan anderen te laten zien en hen te inspireren voor duurzame renovaties. De Nationale Duurzame Huizen Route heeft ook meer oog gekregen voor duurzame biobased materialen, wat mooi is om te zien.

Volg de website van de Nationale Duurzame Huizen Route of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van duurzaam nieuws en de laatste ontwikkelingen rondom de Duurzame Huizen Route.

Totaalrenovaties: jaren ’20 vorige eeuw

Op dit moment werken wij aan meerdere totaalrenovaties van woningen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. We zien steeds meer grote renovatieprojecten, waarbij mensen graag de kans pakken om het huis, waar zij al lang in wonen, flink te verbeteren. Ze willen niet verhuizen, maar wel meer comfort, gezondheid en duurzaamheid ervaren in het wonen. Ook het omlaag brengen van de energielasten en milieubelasting zijn belangrijke motivaties.

Het begint vaak bij de noodzaak om de schil (vloer, wanden en dak) te isoleren, de kozijnen en het glas te verbeteren of vervangen en de luchtdichtheid te verhogen. Deze renovaties geven gelijk de kans om specifieke elementen aan de woning te verbeteren, zoals een nieuwe keuken, andere indeling, een aanbouw, vloerverwarming, warmtepomp of wijzigingen in het elektra- en lichtplan. Dit zijn allemaal kostbare renovaties, maar maken het huis wel klaar voor de komende 50 jaar. Daarnaast verhogen deze ingrepen de toekomstige waarde van de woning.

De bewoners kunnen in hun eigen, bekende buurt blijven wonen maar in een getransformeerd huis. Het is mooi om te zien hoe blij mensen zijn na zo’n renovatie. Ook als je het hele traject samen hebt doorlopen, zijn ze achteraf alsnog blij verrast en hadden ze nooit verwacht dat het zo geweldig zou worden.

Op de hoogte blijven van onze renovatie en nieuwbouw projecten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram.

Tijdens de sloop

De nieuwe woonkamer. Nog woonplezier voor vele jaren!