Samen met collega-architecten en adviseurs hebben wij in Haarlem één van onze projecten bezocht.
We werden rondgeleid door onze opdrachtgever, Gerrit, een gepensioneerde aannemer die ruim 30 jaar in de restauratieprojecten zat met zijn aannemersbedrijf.

Sinds één jaar is hij zijn eigen huis aan het bouwen. Zoveel mogelijk doet hij zelf, met af en toe een beetje hulp van zijn zoon, die ook in de bouw zit. De appel valt niet ver van de boom 😉

Ecologisch biobased bouwen was vroeger voor Gerrit geen dagelijks praktijk, maar werken met hout en rekening houden met dampopen constructies zit er bij hem wel goed in. Met veel plezier timmert hij nu op biobased wijze aan de weg. Zijn enige spijt is dat hij met deze mooie manier van bouwen niet eerder was begonnen!

We hebben gekeken naar het ontwerp, de speciale elementen en het installatieconcept van dit bijzondere biobased passiefhuis. De excursie hebben we afgesloten met een gezellige borrel bij een lokaal café.

Bedankt voor de gastvrijheid, Gerrit en Margaret!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je onze update over bestaande en nieuwe projecten. Zo krijg je een kijkje in de keuken van ons architectenbureau. Laat je inspireren tot het creëren van jouw droomhuis!